välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en 36-volts sol batteriladdare

Postad av : Jan-Olof Stoor

Om du är less på att behöva betala elräkningar i samband med laddning en 36-volts batteri, eller om du bara letar efter en renare, grönare sätt att göra det, så kommer du vill titta på bygga din egen soldriven 36-volts batteri laddare.

En sol batteriladdare utför exakt samma som en vanlig batteriladdare, med undantag för att använda kraften i solen i stället för en elnätet för att ladda din batteri och kan byggas från relativt billiga hemelektronik hobby.

Du behöver:
Tre 12-volts solpaneler med leder
. Lödkolv och 2-procent silver.
Omvänd blockering diod.
Två alligator-klipp ledningarna (röd och svart).


1.
Lägg solpaneler sida vid sida, med sol uppsamlingsplåtarna ner, och fläta ihop ändarna på ledningarna positiva till negativa mellan paneler, med början den första pluskabeln från vänster.

Du bör vara kvar med en gratis minuskabeln på vänster och en fri pluskabeln på höger sida, och denna typ av kopplingsschema (som kallas "serie" kabeldragning) läggs spänningar av solpaneler tillsammans att skapa ett 36-volts ström.
2.
Värm upp lödkolven och tryck spetsen på en pinne av 2-procent silverlod, smältning en droppe eller två på komplexare ändarna på varje ledaren ihopkoppling. Detta kommer att befästa dem tillsammans, samt stärka deras kontakter.
3.
Löd omvänd blockering diodens negativa (icke-ringade) slut på gratis negativa ledningen från solpaneler. Löd andra änden till leda av den negativa (svarta) krokodilklämman.
4.
Löd den fria positiva solpanelen leda direkt till den positiva (röda) krokodilklämman ledaren, och att alla lödtenn svalna och härda under loppet av minst en timme.
5.
Fäst alligator leder till motsvarande terminaler på batteriet som du vill ladda och placera din solpanel array i en källa till ljus och konsekvent solljus. Tillåt flera 30 till 60 sekunder för solpaneler för att samla in tillräckligt med ljus för att börja laddningen.

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar djurtäthet
    
    Copyright © 2011 give2all.org