välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en citron batteri för en glödlampa

Postad av : Camilla Näslund

Det är möjligt att förvandla en citron i ett batteri på ett enkelt sätt att fästa kablarna till citron. Du kan visa den elektriska strömmen skapas genom en multimeter som mäter spänning. Men skulle du behöva cirka 30 citroner uppträdda tillsammans för att ljuset även de mest känsliga glödlampa som är kommersiellt tillgänglig. Och du skulle behöva nästan 500 citroner uppträdda tillsammans för att ha tillräckligt med kraft för att tända en standard glödlampa. Ändå är citron batteriet experimentet en klassiker som används i skolsalar över hela landet, och är ett enkelt och billigt sätt att förklara el till barn.

Du behöver:
18-gauge koppartråd
. Wire Clippers.
Stål gem.
Grov sand papper.
Lemon.
Multimeter (tillval).

Skapa en Citron batteri


1.
Skär ledningsisolering två inches ner från slutet av din koppartråd med Clippers . Skala isolering av wiren från punkt att skära.
2.
Räta ut gemet, och skär en två-tums band av det.
3.

Gnid sandpapper på ändarna av tråd och gem för att jämna ut eventuella ojämnheter.
4.
Pressa citron försiktigt med händerna utan att sprängas sönder huden.
5.
Tryck in gemet och tråden i citron jämnt, placera dem så nära du kan utan dem röra vid varandra
6
Touch din fuktade tungan. . (oroa dig inte, det är helt säkert) till spetsen av kabeln. Du kan känna laddningen som skapats.

Tips och varningar


  • Du kan använda en multimeter för att mäta den faktiska avgiften från citronerna. Du behöver längre koppartråd, och i stället för ett gem, använd en längd av zine tråd. Fäst båda ändarna av kabeln till receptorer på multimetern.
    Previous:nothing
    Next:hur man gör ett ägg kapsel av strån
    
    Copyright © 2011 give2all.org