välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad gör vilda målade sköldpaddor äta?

Postad av : Charlotte Wannberg

Målade sköldpaddor är populära husdjur, men de lever också i naturen i hela Nordamerika. Vad vild målade sköldpaddor äta beror på den mat som är tillgängliga inom deras naturliga miljö

Målad Turtle

Målad sköldpaddor (Chrysemys picta) är små, sötvattenssköldpaddan som sträcker sig över hela Nordamerika. Deras tankar, eller carapaces är 4 till 10 inches lång, grön till svart färg, och formad som en tillplattad oval. De får sitt namn från den färgstarka undersidan av sina högsta skal, som ofta har röda, gula, gröna och svarta tecken. Deras huvuden är oftast grön eller svart med gula ränder. Det finns fyra arter av målad sköldpadda: östra målade (C. s. picta), Midland målade (Cp marginata), södra målade (Cp dorsalis) och västra målade (C. s. bellii)

. Liksom alla sköldpaddor, målade sköldpaddor är växelvarma, vilket innebär att de inte kan upprätthålla sin egen kroppstemperatur. Därför är de ofta funnit att sola hela dagen för att få tillräckligt varmt för att söka föda.

Native Habitat

Den mest spridda arter av sköldpadda i Nordamerika, gör de målade sköldpaddan sitt hem i organ av permanent färskvatten. Den lever i mjukbottnar av dessa dammar, sjöar, myrar och åar, i vattenväxter och på sola områden som halva sjunkna stockar eller utskjutande klippor. De tillbringar sina nätter sover vid dammen ner eller halv nedsänkt, och sedan kommer till ytan för att sola sig i soluppgången innan letar mat flera timmar senare. De får foder igen senare under dagen före pensioneringen till säkerheten i vattnet.

allätare

allätare är djur som äter växter såväl som andra djur, och de målade sköldpaddan har ett stort, allätande kost som innehåller nästan allt de kan hitta. I sina dammar, målade sköldpaddor jaga småfisk och söka leran för maskar och blodiglar för att äta. De äter gärna insekter, akvatiska och terrestra växter, och någon frukt som faller inom räckhåll. Målade sköldpaddor arbetar också på naturens sanering besättning, förtärande kadaver och matrester från andra rovdjur.

Näbbar, inga tänder

I stället för tänder, målade sköldpaddor har starka näbbar. Även om de kan använda dessa för att tugga sin mat, de föredrar att svälja det hela. De kan också använda näbben för att bryta av bitar från en större måltid i lagom storlek bitar.

Winter Behavior

Med undantag av små fiskar och några under vattnet kadaver är lite mat tillgänglig för vilda målade sköldpaddor i klimat att uppleva frysning vintrar. De är toleranta mot kyla, men när temperaturen sjunker för lågt, de gräva ner sig i leran.

    Previous:nothing
    Next:hur man kan minska 12 volt till 6 volt
    
    Copyright © 2011 give2all.org