välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan minska 12 volt till 6 volt

Postad av : Stefan Svensson

De flesta elektriska eller elektroniska enheter kräver omvandling av elektrisk energi innan den elektroniska produkten kan användas. Vissa enheter, t. ex. stationära datorer har interna nätaggregat som omvandlar hushåll spänning (120 V AC i Nordamerika) i flera olika spänningssignaler (+5 VDC, 12 VDC,-12VDC) som datorn kan använda för de olika funktioner. Likaså kan det finnas ett behov av att konvertera från en spänning (t. ex. 12VDC) till en annan (6VDC) för att driva en elektrisk krets. Ett medel för att konvertera från en spänning till en annan är att använda en resistiv spänningsdelare krets.

Du behöver:
Ett 12V likström
. Två 10Ku03A9 motstånd.
Elektriska tång.
Elektrisk tråd.
Digital multimeter.


1.
Klipp till två längder av tråd, band och varje tråd av 1 /2 tum av isolering i varje ände. Fäst ena änden av den första ledningen till den positiva polen på strömkällan. Fäst ena änden av andra kabeln till den negativa terminalen på strömförsörjningen.
2.
Fäst den andra leder det första motståndet på den första leder den andra motstånd, och vrid trådändar tillsammans. Fäst den första leder den första motstånd för att den fria änden av den första tråd, och vrid bly och tråden tillsammans. Fäst den andra leder den andra motståndet till den andra tråden, och vrid leder tillsammans.
3.
Slå på strömförsörjningen. Fast den röda (positiva) multimeter sond till leden mellan första och andra motstånd. Fäst den svarta (negativa) multimeter sond till andra leder på det andra motståndet. Vrid multimetern till "V DC. " Spänningen behandlingen bör vara ca 6 V DC.

tips och varningar


  • Beroende på tolerans värden motstånd, skall mätningen göras inom 10 procent av 6 volt.
    Previous:nothing
    Next:hur man gör watt solceller
    
    Copyright © 2011 give2all.org