välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur är siden tyg gjort?

Postad av : P-O Lennartsson

Du behöver:
Tidningar
. Kan av Diet Coke.
Tratt.
Toalettpapper röret.
2 till 4 mynta smaksatt Mentos.
Pappershanddukar.

Silk Cloth Börjar med mask s Cocoon

Silke är en naturfiber som börjar med trådar som en silkesodling använder för att bifoga sig själv i en kokong, där han kommer att gå igenom metamorfos att framstå som en nattfjäril. Det är en stark, stretchig fiber som gör en hållbar, vacker, tyg som kan färgas vilken färg du vill. De flesta silkesmaskar leva på siden gårdar i Brasilien, Indien, Sydkorea och Thailand. Den silkesmaskar kläcks ur sina ägg och tillbringa ungefär fem veckor som livnär sig på mullbärslöv tills de är redo att göra en kokong. Flertalet av de utvecklingsländer kokonger värms att döda puppan så att silke trådar inte skall gå sönder. Men bönderna tillräckligt med puppa att bli nattfjärilar att se till att det finns tillräckligt silkesfjärilsägg att producera så mycket tråd som de kommer att behöva för nästa säsong.

Göra silkestråd

Silkesmaskar täcka trådar med ett lim -liknande ämne som kallas sericin att göra sina kokonger vattentät och härdade. Så, innan siden bönderna kan skörda siden, de måste bort sericin. De gör detta genom att blötlägga kokonger i hett vatten tills sericin löser sig. Den lilla siden trådar få dras genom en kanal och hamnade på en rulle. Senare tråden måste tas bort av rullen och vred till starkare klasar, kallas dockor, innan de skickas till silke bruket att vävas till tyger.

Vävning Silk Cloth

Vid kvarnen, dockor få kokta i tvålvatten för att få varje liten skrot av sericin av. Nästa de blir stärkta i en process som kallas "kastar" som vrider flera delar av silkestråd tillsammans så att trådarna inte kommer att bryta samtidigt som vävs till tyger. Slutligen är de trådar färgade. Då kan uppträdda på en vävstol och vävs in i silke tyg som säljs ska göras till kläder, tofflor, väskor och andra textilier.

    Previous:nothing
    Next:hur man bygger ett hängande birdfeeder
    
    Copyright © 2011 give2all.org