välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur att mata mjölmask till Bluebirds

Postad av : Valon Istrefi

Assist Bluebird familjer i utfodring glupska unga under våren och överlevande sträng vinter genom att ge mjölmask, en näringsrik föda de lätt sluka. Mjölmask är larvstadiet av mörkret skalbaggar (Tenebrio Molitor) och kan köpas i många djuraffärer och affärer bete. De kan höjas utan problem och bär inte mänskliga sjukdomar

Du behöver:. .
Smooth-sidig flat tallrik
Feeder (tillval).
Plastförpackning.
Majsmjöl, havremjöl eller vetekli.
Raw äpple eller potatis.


1.
Servera mjölmask på ett smidigt ensidig flat tallrik. Undvik träbehållare, som grov textur ger mjölmask det fotfäste de behöver för att fly. Matare för cavity-häckande fåglar såsom Bluebirds kan också köpas på många fågel leverans butiker. Dessa matare, som kallas "trattar" är utformade med en 1,5-tums entré som avskräcker större fåglar från att komma in.
2.
Erbjudandet mjölmask en eller två gånger per dag i en portion av cirka 100 maskar, beroende på antalet fåglar du matar. .
3
Tåg Bluebirds att besöka din feeder genom att göra samma ljud varje gång du tar ut mjölmask: skrocka, vissla eller ringer en klocka. Förse maskar på samma plats och tid på dygnet. Tidig morgon anses vara den bästa tiden --- fåglarna är hungriga och de insekter de normalt livnär sig på är ännu inte fullt verksamma.
4.
Store mjölmask i en tät behållare med ventilationshål stansade i locket. Fyll behållaren med majsmjöl, havremjöl eller vetekli och lägg en skiva rå potatis eller äpple för fukt. Förvaras i mörker. Om du köper en stor mängd mjölmask, placera i kyl håller mjölmask i ett vilande stadium hindrar dem från att förvandlas till skalbaggar. När ut ur kylskåpet de kommer att lämna vilande stadiet och återuppta skruva. Denna rörelse kommer säkert att fånga alla hungriga Bluebirds i området.

Tips och varningar


  • Enligt den nordamerikanska Bluebird Society, mjölmask är en effektiv sätt att locka Bluebirds att använda en holk. Placera en liten behållare med mjölmask ovanpå holken taket för att locka fåglarnas uppmärksamhet. När de har upptäckt det, flytta behållare närmare din feeder. Bluebirds sannolikt kommer att följa och börja använda mataren. Med mat källor så lätt tillgänglig, får Bluebirds överväga att använda din holk för sitt nästa yngel.
  • Låg på kalcium, bör mjölmask endast användas som komplement till en Bluebird kost, inte som grund för fågelns kost.
    Previous:nothing
    Next:processen för att göra salvia extrakt
    
    Copyright © 2011 give2all.org