välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Verktyg för berg-gravyr

Postad av : Charlotte Wannberg

Rock gravyr är en av de äldsta mänskliga strävanden, som går tillbaka åtminstone 77. 000 år. Beständighet stenar blir gravyrer till fast prydnadsföremål, skyltar, minnesmärken och stenar graven. Tekniken har förändrat hur rock gravyr sker, men processen är också möjligt med primitiva verktyg. Idag finns många tekniker tillgängliga för alla med intresse på detta specialområde.

Sandblästring

Modern rock gravyr är lättast åstadkommas med sandblästring. Även om användningen av sandblästerapparater föregår det tjugonde århundradet, har de fångar inte på för utbredd rock gravyr förrän efter 1930. Mekanik en sandbläster är enkla. Små partiklar av sand skjuts mot en klippa, gradvis bortnött dess yta. Sanden kan föras ut av tryckluft eller ånga, och fina partiklar möjliggöra precision i alla graverade design eller bokstäver. Eftersom det finns ringa fysisk ansträngning berörs kan gravören slutföra ett projekt snabbare än äldre metoder. Sandblasters varierar i storlek beroende på vilken typ av projekt. Små anpassade graverade stenar är vanliga gåvor, och gravörer använda sandblasters så liten som en bläckpenna för att skapa dessa objekt.

Schabloner

Precis som sandblästring har effektiviserat arbetet med att rista i berg, så har också tekniken avsevärt förbättrat processen för att skapa och tillämpa gravyr mönster till sten ytor. Stenciler är den populäraste metoden för att lägga ut en sten gravyr design före blästring. Modern enheter kan överföra handritade eller fotografiska motiv på ett lim som direkt tillämpas på gravyr objektet. Dessa schabloner kan medföra betydande detalj och miniatyrisering utan komplicera gravyr processen. När tillämpas, en stencil tvingar sandbläster att bara skära genom utformning konturerna och lämnar resten av orörda stenytan. Resultaten är bländande, eftersom även de mest invecklade fotografier kan lätt etsas på hårda ytor med denna teknik. Ofta är datorprogram inblandade att bredda kreativa alternativ i någon stencil design.

Burin

Vissa moderna gravörer fortfarande använder äldre metoder som fanns före den utbredda användningen av sandblästring. En Burin är ett stål verktyg utvecklat för att såga i berget och andra hårda ytor. Det var en vanlig post i hantverks verktygslåda för hundratals år, och tidiga former av bokutgivning används också burins att skapa mallar för massa kopiering. Gravörens skulle skära direkt i berget med hjälp av Burin, och processen var lång och mödosamt. Den Burin konceptet är fortfarande används i dag, men moderna burins är mer tekniskt avancerade. I stället för en solid-state-verktyg som fungerar ungefär som en kniv, har dagens burins pulserande tips som kan vibrera i en sten tusentals gånger per minut. De minskar den fysiska trycket på gravör och påskynda den övergripande processen.

    Previous:nothing
    Next:ocean naturvetenskapliga projekt
    
    Copyright © 2011 give2all.org