välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

ocean naturvetenskapliga projekt

Postad av : Stefan Svensson

De säger havet är den yttersta gränsen på jorden. Mycket av dess djup förbli oupptäckta och många mysterier omger varelser som lever i den. Även havets vatten är komplicerat, med otaliga strömmar under ytan och salter och mineraler vilket gör det till ett lämpligt hem för ocean invånare.
Det finns så mycket att lära om havet att det kan alla verka överväldigande. Tricket är att inte försöka förstå allt på en gång. Istället tackla ett begrepp i taget, som förklarar noga innan du flyttar till nästa. Experiment är användbara visuella hjälpmedel som kan hjälpa illustrera informationskampanjen.

Havsströmmar

Detta experiment visar hur olika temperaturer i havet skapa havsströmmar. Häll vegetabilisk olja i ett glas gryta och rör om några torkade kryddor lämnar i oljan. Ställ skålen på toppen av två muggar, vaser eller trä block av samma höjd. Titta krydda lämnar flytta genom olja, när den är kall, kommer rörelserna att vara trög. Tänd ett ljus och ställ det under mitten av skålen. Låt skålen värmen en stund och titta på olja. Krydda bladen ska börja flytta runt den uppvärmda plats, som visar var strömmar bildas i oljan. Havet rör sig på samma sätt.

Salthalt och flytande objekt

Gör en lösning av tre koppar vatten till en kopp salt. Göra en annan lösning om minst tre koppar vatten till en halv kopp salt, och fylla tredjedel behållare med vanligt vatten. Alla tre lösningar ska i behållare av samma storlek. Dra tre ägg ur kylskåpet och låt dem värmas upp till rumstemperatur. Placera ett ägg i vanligt vatten. Det bör sjunka, detta vatten är inte mycket tät och kan inte hålla objekt. Placera ett ägg i semi-salt-lösning. Det bör sjunka något och långsammare än det första ägget. Placera ett ägg i den sista lösningen. Detta ägg skall flyta, det kan sjunka under vattenytan, men får inte röra vid behållarens botten. Den salta lösningar tätare och bättre kunna hålla upp äggen.

flytande vatten på vatten

Detta experiment visar hur varma och kalla strömmar åtskilda från varandra i havet. Fyll en flaska med kallt vatten och en flaska med varmt, den varmaste och kallaste vatten du kan få från kranen kommer att göra. Kontrollera att varmvattnet inte kommer att skålla dig om spillt. Drip några blå karamellfärg i det kalla vattnet och red i den varma. Placera båda på en cookie blad. Placera ett plastkort över mynningen av varmt vatten, vänd på den som innehar kortet så inget vatten läcker. Placera den varma flaskan över den kalla en, tar bort kortet försiktigt så att flaskorna är staplade mun-mot-mun. Lägg märke till hur varmt och kallt vatten blanda, blandning bör vara långsam.

    Previous:nothing
    Next:tröghet naturvetenskapliga projekt
    
    Copyright © 2011 give2all.org