välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

skrämmande naturvetenskapliga projekt

Postad av : Jeanette Morales

Halloween är en bra tid att vara kreativ med dina lektioner, speciellt om du har barn ung nog att vara entusiastiska över bus eller godis. De kan bli distraherad av visioner uppsvällda godispåsar och vara ointresserad av föreläsningar och lektioner, men med några enkla saker du kan skapa en serie experiment som kommer att hålla eleverna fokuserade på något både kul och lärorikt.

Torrisblästring Kul

Torris är frusen koldioxid, så när det unfreezes den vänder sig direkt till gas, vilket skapar moln av vattenånga. Ångan i sig är säkert att röra, men hanterar isen direkt med tång eller skyddshandskar och låt inte eleverna röra det. Fyll några höga glas med varmt vatten, kusliga orange, rött och lila karamellfärg och lite flytande diskmedel. Drop några bitar av torris i varje glas. Tvålen kommer att fälla några av gasläcka i bubblor, medan karamellfärg kommer färg bubblor. Studenterna kan se bubblorna flyter upp glasen och brast i ånga när de kryper över kanterna.

Kroppsliga reaktioner

Folk tycker ofta att vara rädd på Halloween. Detta experiment mätare kroppsliga reaktioner att vara rädd. Fråga efter frivilliga, en av dina frivilliga måste samtycka till att vara rädd. Ta pulsen på både frivilliga och skriva ner det. Visa en volontär en bild av något som skrämmer honom och ha den andra jogga på plats för ca 45 sekunder. Ta pulsen på båda igen, vars puls gick upp mest? Du kan också variera parametrarna för det genom att ha en manlig och en kvinnlig volontär, och noterar skillnaderna i sina reaktioner.

psykologi Fear

Dela ut pappersark till dina elever och har skriva ner dem en eller två saker som skrämmer dem mest. Låt eleverna vika papper i rutor och instruera dem att inte skriva sina namn på papper. Samla tidningarna tillsammans och gör en lista på tavlan av alla de farhågor, sätta stämmer märken under de farhågor som dyker upp mer än en gång. Diskutera dina resultat. Är eleverna rädda för samma saker? Vilken rädsla kom upp mest? Varför kan folkvara rädd för vissa saker?

    Previous:nothing
    Next:rörelseenergi naturvetenskapliga projekt
    
    Copyright © 2011 give2all.org