välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

diy 5 gallon nano tank

Postad av : Annika Hultén

Många människor har missuppfattningen att mindre akvarier är lättare att ta hand om än större, vilket inte nödvändigtvis är fallet. Även den minsta misstag i ett litet akvarium kan leda till storskalig katastrof. Å andra sidan kan små tankar vara ett härligt sätt att fylla ett litet utrymme eller för att visa mindre fiskar eller djur kan gå förlorat i ett större akvarium. Din nano-tank kan vara så enkelt som en hake med display i ett betta splendons, eller så komplicerat som en mini-korallrevsakvarium

utan krusiduller Betta Tank

En söt nano-skärmen är det enklaste, mest kostnadseffektiva användningen av en fem liters, rektangulära akvarium. Rektangulära tankar i allmänhet är nyttigare än hexagoner eller skålar, som har mindre yta för syresätta vattnet. Lägg till en hang-på-back filter lämpligt för fem liter, och en liten värmare. Hood belysning är frivilligt om du inte lägger till några växter. Lägg till ett substrat av grus och river rock och en intressant bit drivved eller stor sten. En vacker invånare för detta inrättas skulle vara en manlig betta splendons (siames striderna fisk). Utför vecka, 25 procent vatten förändras med avklorerat vatten och hålla din filtret rent.

Planteras färskvatten

Växter i en fem-liters tank hjälper till att hålla vattnet rent, men du behöver växt-vänlig belysning. Lämpliga växter för nano-tankar inkluderar java ormbunke och Anubias, men du kan behöva trimma ner dem ibland. En liten skola med fem tetror eller sju vita promelas moln gör väl rusa runt i en planterad fem-liters tank. Som med alla akvarium, måste du utföra veckovisa vattenbyten och hålla filter och belysning optimalt.

Marine Nano-Tank

Liten saltvatten eller rev tankar är de mest utmanande och borde prövas av erfarna akvarister bara. Du måste utrusta din fem-liters, rektangulär akvarium med ett hänga-på-rygg filter, värmare, och proteinskummare och belysning. Vissa akvarister lägger till en liten UV-autoklav. Det finns många "nano-reef" system på marknaden som satte allt detta tillsammans i ett paket. Lägg levande sand och en del levande sten. Vissa är lätta att hålla invånarna för en fem-liters nano-reef finnas en enhetlig, tank-uppfödda clownfisk, eller ett par smörbultar eller basslets, eller ens ett par jungfrur, tillsammans med en liten "renare besättning" av räkor och sniglar. Koraller är möjligt i ett nano-reef om du har rätt belysning och inte överbefolka. Du måste vara flitig om veckovisa vattenbyten, och hålla ett öga på din salthalt: Vatten avdunstar snabbt i en liten tank.

    
    Copyright © 2011 give2all.org