välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

rörelseenergi naturvetenskapliga projekt

Postad av : Ulf Friberg

Kinetisk energi studier innefattar energi, rörelse och friktion. Du kan förklara vetenskapliga lagar av dessa idéer till dina elever, men det bästa sättet att se till att de förstår är att visa dem hur saker fungerar. Utföra experiment som visar varför rörelse, energi och friktion arbete som de gör hjälper inte bara eleverna ut sin examen, men också befäster de idéer så att de inte glömmer information.

Friktion Study

Skaffa ett stort stycke av plywood, fem modellbilar och fem ytor för banor. Plocka saker med olika strukturer, till exempel sandpapper, sammet trasa, falska gräs, vax papper och aluminiumfolie. Limma eller häfta lika stora remsor av varje yta med plywood och luta plywood i en liten vinkel. Ställ en bil på toppen av varje yta, som möjliggör en student håller varje bil. Låt bilarna gå samtidigt och titta på vilken man når botten först, upprepa försöket att bekräfta resultaten. Den långsammaste bilarna rullar på ytorna med de mest friktion.

Energi of Motion

Ställ en gardinstång upp på en ram så det är ungefär en fot ovanför huvudhöjd. Hitta en rund äpple med en stam ordentligt fästade och binda ett snöre till stammen. Knyt den andra änden av strängen till gardinstång. Håll äpple mot din panna och åka bakåt tills strängen blir spända. Släpp äpple och inte flytta. Äpplet kommer att svänga ut med kraft förslaget om att släppa taget. Som det svänger tillbaka, hålla stilla. Äpplet kommer att svänga mot ditt ansikte, men inte slår dig. Kraften i rörelsen är lika på uppgång och ner.

Ball i luften

Skaffa ett vakuum med en slang och reversibel luftflöde, en tennisboll och en bit silkespapper. Slå på vakuum och håll slangen så den blåser luft rakt upp. Håll tennisboll i luftströmmen och låt den gå. Det ska vara upphängd i bäcken. Lufttrycket under bollen bygger och håller den i luften. Ta bort bollen från luftströmmen ungefär halvvägs och håll en bit silkespapper bredvid ån. Pappret ska flytta riktning som du rör bollen, som visar hur bollen "böjer" luftströmmen, en kraft som verkar på en annan.

    Previous:nothing
    Next:vad som ger vita pollen?
    
    Copyright © 2011 give2all.org