välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka är delfinens kroppsdelar?

Postad av : Magnus Ekblad

Delfiner är väl anpassade för livet i vattnet, trots att de är däggdjur som du och jag. Olika arter av delfiner varierar i beteende, form och storlek. Delfin arter kan variera från 4 meter till 30 meter, men de har alla i allmänhet samma anatomi

Fins

De två fenor på varje sida av delfinen är kallade bröstfenor och används främst för styrning. Delfiner har också en ryggfena, som är den vertikala fin om delfinens rygg. Ryggfenan fungerar som kölen på en båt genom att ge stabilitet till delfinens kropp. Svansen är tillverkad av två fenor kallas VALSTJÄRT och skjuter delfinens kropp.

Blowhole

Som däggdjur, delfiner andas luft och därmed hålla andan när de går under vattnet. Den blowhole är hålet längst upp på delfinens huvud och är vad delfinen använder för att andas när det når vattenytan.

Rostrum

Den långa tryne i delfinen kallas rostrum. Vissa arter av delfiner använda talarstolen att utforska havsbottnen för att dölja fisk. Talarstolen innehåller delfinens koniska formade tänder, som är användbara för att greppa fisk och andra byten.

Späck

Delfiner har ett lager av späck eller fett under ytan av huden. Detta späck hjälpmedel för att effektivisera delfinens kropp, isolerande i svalt vatten och hålla delfiner kropp stark i vattnet.

Melon

Dolphins också använda blowhole att tillverka en mängd olika ljud för att kommunicera med varandra och echolocate . Dessa ljud är projiceras av delfinens melon, den stora, feta panna. Melonen projekt de ljud som studsar eller eko, bort andra objekt och djur.

    
    Copyright © 2011 give2all.org