välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

information för barn om ekosystem

Postad av : Magnus Ekblad

Ekosystem är viktiga för alla levande varelser på jorden, inklusive människor. Alla växter och djur är beroende av sina ekosystem att ge dem vad de behöver för att leva. Utan din ekosystemet, skulle du inte kunna överleva på denna planet

Vad är ett ekosystem?

Ett ekosystem innefattar alla växter, djur, jord, stenar, mikroorganismer och människor i ett område leva och arbeta tillsammans. Ekosystem kan vara så liten som en pöl eller så stor som ett hav.

Vem bor i ett ekosystem?

Vi lever alla i ett ekosystem. Allt levande på jorden är en del av ett ekosystem. Din ekosystem inkluderar det vatten du dricker, luften du andas och alla människor du pratar med varje dag.

Varför är ekosystemen viktiga?

Sedan ekosystem skapar djur och växter med alla de resurser som behövs för att överleva, de är en mycket viktig del av vår planet. Ett djur är mat, husrum och gemenskap kommer från deras ekosystem.

Risker för ekosystem

Ekosystem är ofta mycket noga avvägd. Om en del av ekosystemet skadas eller kommer bort kan ha en negativ effekt på alla andra delar av ekosystemet.

Exempel

I en skog prärien ekosystem finns det gräs som äts av kaniner som äts av prärievargar . Om något händer med kaninpopulationens gräs kan växa utom kontroll, och prärievargar får svälta eftersom de inte har tillräckligt att äta.

    Previous:nothing
    Next:Verktyg för berg-gravyr
    
    Copyright © 2011 give2all.org