välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Definitionen av en elektrisk relä

Postad av : Jan-Olof Stoor

En elektrisk relä är en elektromekanisk enhet som drivs av en liten mängd el för att kontrollera en större mängd el. Reläer används för både kontroll och säkerhet

Driftspänning

Ett relä har en elektromagnetisk spole som drivs av ett specifikt belopp på AC eller DC-spänning, som styrs av hur den tillverkas. Reläer kan köpas för standardspänningar eller skräddarsydda för specifika spänningar.

Kontakt

De kontakter av ett relä antingen göra eller bryta förbindelsen. Kontakter kan vara av koppar eller silver legeringar, och guldpläterad eller kvicksilver fuktade för olika hög-och låg effekt applikationer.

Gemensamma former

När strömförande, formulär A reläer göra en enda anslutning, medan en formulär B relä öppnar en enda anslutning. Formulär C reläer öppet två anslutningar och stänga två anslutningar i samma operation.

Pole

polen i en relä är den del som rör sig att göra eller bryta en kontakt. Pole är angiven med bokstaven "P" och kan vara antingen enkel (SP) eller dubbel pole (DP).

Kasta

Den del av reläet att stången kontakter kalla kasta, företrädd av bokstaven "T" Kastar också enkel eller dubbel (ST-eller DT).

Pole och kasta

Enkla och dubbla stolpar och kastar kombineras som SPST, SPDT, DPST och DPDT. Se referens för detaljerade ritningar. Särskilt tillverkade reläer kan använda flera stolpar och kast.

    
    Copyright © 2011 give2all.org