välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

solid state vs mekaniskt relä pålitlighet

Postad av : Jonathan Nyberg

Reläer använda en liten mängd el för att kontrollera en större mängd el. Välja om att använda en solid-state relä eller en mekanisk beror på din ansökan och prisklass

Rörliga delar

En mekanisk relä använder en elektromagnet för att flytta en mekanism för att fysiskt göra eller bryta en elektrisk kontakt. Dyrare halvledarreläer har inga rörliga delar.

Överslag

Sedan reläer göra och bryta metall kontakter, kan de båge och oxiderar, vilket leder till dålig kontakt. Halvledarreläer inte har någon fysisk kontakt, men kan bränna ut om överbelastning.

Buller

Alla mekaniskt relä kommer att göra åtminstone en liten mängd ljud när den fungerar. Men en solid-state relä är helt tyst.

Stötar och vibrationer

Stötar och vibrationer kan skada reläer eller få dem att göra eller bryta kontakter. Halvledarreläer tål mycket mer stötar och vibrationer.

Strömförsörjning

Halvledarreläer kräver mindre ström för att driva än mekaniska reläer. Spolen i en mekanisk relä kan värma upp, konsumerar ännu mer makt.

fullständig avstängning

En solid-state relä kan funktionsfel som innebär att en förbindelse mellan kontakterna. Detta är mindre troligt med en mekanisk relä, vilket gör det till ett bättre val om en oönskad anslutning kan orsaka allvarliga problem.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör en solenergi ugn
    
    Copyright © 2011 give2all.org