välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur är glödlampor tillverkas?

Postad av : Magnus Ekblad

Du behöver:
vetenskaplig kalkylator

glödlampa

Glödlampor använda ett motstånd för att skapa ljus. . Detta motstånd är helt enkelt en metalltråd som motstår flödet av el. När en elektrisk ström skickas genom tråd, en hel del av sin energi avleds i form av värme, men om temperaturen är tillräckligt varm, lite energi också strålar ut som ljus. Eftersom mycket höga temperaturer krävs, är motståndet trådbunden eller "garn" typiskt konstruerat av volfram, som tål de nödvändiga 3. 000 till 4. 600 grader F behövs för att producera ljus. Glaskolven är avsett att skydda ledningarna och glödlampor utifrån störningar. I början var luft pumpas ut ur glödlampan för att göra det ett vakuum, vilket bidragit till att hålla volfram från att brinna ut lika lätt. Idag en inert gas, oftast argon pumpas in i glödlampan i stället, eftersom det håller glödtråden från oxiderande mer effektivt.

Ledningar

Mest glödlampa fabriker förbereda ledningssystem och lökarna glas separat, då förena de två. Den elektriska delen av fabriken använder cut glasrör som är noggrant glaserade och sedan upphettas tills de kan dras in särskilt rör former. Ledningarna sedan in i röret, och medan glaset är fortfarande varm, är röret sätter en gräns i båda ändar, som bildar ett sigill där det endast finns ett litet hål, som används för att avlägsna luften och ersätta den med argon.

i andra led, är de trådar som leder till glödtråden åtskilda och konfigureras automatiskt i ett visst mönster, där volframtråd är placerad. Trådarna är sedan belagda med skyddande kemikalier (en zirkonium lösning) som hjälper lampan längre.

Glas Lampor

glas som används för att göra lökar är lätt bildas från enkla formar som värms och kyls med att utföra korrekta glödlampan former. Varje glödlampa är stämplad med viktig information, såsom wattal och företagets logotyp, medan en del är (beroende på lampan) även behandlas med ett silikon beläggning för moln ytan av glas, både skydda glödlampan och ger ljuset en mjukare utseende .

lökar bifogas sedan tråd fästen, och de två är förbundna med en snabb svetsprocedurer. De två är fästa ihop tillsammans med aluminium bas, som innefattar kontakter för elektrisk ström att flöda in i ledningar och lökar skickas sedan till pumpning scenen, där argon ersätter luften i glödlampan. I det sista steget, är lökarna har genomgått en rad tester där strömmen slås på och av, vilket gör filament blixt och se till det inte finns några brister i trådarna.

    
    Copyright © 2011 give2all.org