välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

nackdelarna med att använda det metriska systemet

Postad av : Charlotte Wannberg

En lång debatt i USA gäller nackdel med att använda det metriska systemet. . Frågor har rests om att konvertera till ett system som använder nummer 10 som bas, i stället för två. Forskare som skapade det metriska systemet konstruerade den för att vara exakt och logisk, men de som använder den varje dag behöver extra information innan man kan använda det kompetent

Problemet med bråk

Enligt den brittiska Vikter och. Åtgärder Association, det metriska systemet är baserat på multiplar av talet 10. Den BWMA anges att Nackdelen med denna typ av system är antalet 10 kan endast delas med ett, två, fem och 10 utan resulterar i ett decimaltal eller bråk. Hälften av 10 är fem, halv fem är 2,5, hälften av 2,5 är 1,25 och så vidare. Eftersom den mänskliga hjärnan kan hantera heltal större än bråk eller lång decimaler, kan detta vara svårt i dagligt bruk. Den 12-månaders året, 24-timmars arbetsdag och en 60-minutersperiod timme klyftan mer flexibelt än basen 10 gör.

Nr naturliga

styvhet det metriska systemet gör det mindre lämpligt för att utforma enheter. Exempelvis verkar dricka en pint eller köpa en två-liters flaska läsk naturligt. Men säger du vill ha en 400 ml flaska av koks inte. Likaså är en bekväm enhet av en fot känd över hela världen och är vettigt att de flesta människor i termer av att mäta.

Vikt och mått

Enligt BWMA, mått och vikter utvecklats ur praktisk erfarenhet. Det brittiska systemet var ursprungligen baserad på "mänskliga" kvantiteter, till exempel en tum att mäta längden på en tumme, en fot motsvarande längden av en mänsklig fot och en kopp vatten lika stor som den mängd vatten som kan hållas i kupade händer. Det metriska systemet, men togs fram under den franska revolutionen, då akademiker beräknas avståndet mellan nordpolen och ekvatorn. De delade sedan detta antal med 10 miljoner för att få mätaren. Enligt BWMA har på grundval alla enheter på nummer 10 görs för en rigida system. Till exempel, med det vanliga systemet, kan 12-tums fot lätt delas upp på olika sätt, medan det är svårt att dela millimeter eller meter effektivt utan resulterar i decimaler.

Mätningar

inom teknik, ritningar använder det metriska systemet skulle behöva i millimeter, vilket skulle resultera i enorma, användar-ovänligt tal. Till exempel, om du var mäter en typisk plywoodskiva som var 4 meter med 8 fot i det vanliga systemet, skulle det metriska systemet mäta det som 1219,2 millimeter 2438,4 millimeter. Även om dessa mätningar avrundas uppåt, skulle det stora antalet fortfarande svårt för den genomsnittlige mänskliga hjärnan att visualisera. Snickare skulle behöva arbeta med siffror så stor att det skulle vara svårt att manipulera eller visualisera. Till exempel kan människor minns 6 fot 2 inches, eller 2 pounds 4 uns bättre än den metriska konverteringar av 198 centimeter eller 1. 002 gram, respektive.

    Previous:nothing
    Next:livscykel val
    
    Copyright © 2011 give2all.org