välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

livscykel val

Postad av : Stefan Svensson

Livscykel en val kan delas in i tre faser: barn, ungdomar och vuxna. Valar är däggdjur och normalt leva 30 till 70 år i grupper som kallas pods. De finns i alla världens hav

Typer av Valar

Det finns två generella typer av valar-valfiskben och. . tandade-och varje typ är vidare uppdelat i arter. "Valfiskben" avser keratinet plattorna ligger i övre käken som filtrerar livsmedel som plankton, ur havsvatten. Valar lever i en av tre typer av skida: matriarkala (leds av en kvinnlig), kandidatexamen (grupp av solitära män) eller familj (mamma, pappa och kalv).

livsstadier

Barnet skede sträcker sig från födseln till avvänjningen från moderns mjölk, som sker efter ålder 3. Tonåren börjar med könsmognad och slutar med att finna en partner. Dessa milstolpar i allmänhet har uppnåtts i åldrarna 6 och 13. Vuxen ålder definieras genom parning, vilket sker vart annat eller vart tredje år.

Pod Struktur

Kvinna valar bestämma strukturen i baljorna. Om en kvinna vill leva i en familj pod kommer hanen stanna och skydda familjen. Annars kommer han att återvända till sitt ungkarl pod. Matriarkala skida dela ansvaret för att höja de unga.

Whale Födda

Baby valar är födda i varmt ytvatten eftersom de måste omedelbart sätesbjudning på ytan för att få en första andetag.

Fun Fakta

Valar kan stanna under vattnet i upp till 15 minuter innan de behöver ta ett andetag.

    Previous:nothing
    Next:kameror som används med vilt
    
    Copyright © 2011 give2all.org