välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du ansluter två 12V batterier i serie

Postad av : Ulf Friberg

12-volts batterier kan anslutas på två sätt: parallellt eller i sekvens. Vanligtvis kommer att bestämmas av apparaten de skall användas i: låg-drain-enheter brukar använda en parallell anslutning för att bevara batteriets livslängd vid drift vid en lägre spänning, medan enheter med en högre makt efterfrågan --- såsom ficklampor-- använder en seriell anslutning för en högre omedelbar spänning men snabbare dränering

Du behöver:
Två eller flera 12V batterier
. . Koppartråd.


1.
Montera batterierna början till slut. Se till att alla batterier är av samma typ (Ni-Cad, aluminium, etc. ) och lika laddning. Det är bäst att använda batterier som du köper på samma gång, färska från boxen.
2.
Se till att batterierna är anslutna på ett positivt till negativt kedjan. Detta innebär att i slutet av batteriet med en (+) tecknet måste vara ansluten till (-) utgången av nästa batteriet. Det är därför anslutningen kallas för en "serie", i motsats till "parallella", där batterierna är uppradade sida vid sida. Du kan också kontrollera terminalerna själva: positiva polerna har en liten förhöjning, som passar in indraget eller på den flata den negativa terminalen.
3.
Anslut batterierna på anordningen eller krets där de ska användas. Om batterierna ska användas i en butik köpte-enhet, t. ex. en ficklampa eller hagelgevär mikrofon, enkel bild dem i batterifacket och se till att upprätthålla den seriella ordningen. Om batterierna är att användas i en hemmagjord krets för hobby elektronik eller ett DIY projekt, anslut dem in i kretsen med hjälp av koppartråd. Kontrollera att den positiva polen på slutet batteriet är ansluten till den negativa terminalen i apparaten eller krets där batterier ska användas.

tips och varningar


  • Om apparaten eller kretsen inte fungerar, kontrollera att alla batterier är av samma typ. Testa alla batterier i en batteritestare att säkerställa att de alla lika ut.
    Previous:nothing
    Next:hur man hittar en konstellation
    
    Copyright © 2011 give2all.org