välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

kameror som används med vilt

Postad av : P-O Lennartsson

Ta upp natur fotografering kan vara så givande som det är spännande, men att välja rätt kamera gör stor skillnad. . Bevittnar en ovanlig och vacker stund i vildmarken är en sak, men fånga den är en helt annan sak. Fotografer kommer att säga att en kamera eller en annan är den enda vägen att gå, men väljer det som är bäst för dig tar en förståelse av flera element.

Film eller digital

Trots att en handfull gamla skolan naturfotografer fortfarande använder film, har flertalet bytt till digital. Det är väldigt ovanligt för nykomlingar att anta film som deras valda mediet vid denna tidpunkt, på grund av bekvämlighet, relativt låg kostnad och hög kvalitet att digitala SLR-kameror nu ta med till bordet. Mycket få filmkameror fortfarande tillverkas och dock använt film utrustning kan vara ganska billig, bearbetning kostnader går upp, och bearbetning alternativ försvinner av veckan. Med tanke på hur många rullar film en fotograf typiskt ger tillbaka från en resa ut i vildmarken kan digital fotografering vara ett bra pengar att spara.

Välja en märke och modell

Nikon (inklusive D90 och D5000) och Canon (med sin EOS 7D och EOS 50D, bland annat) är de överlägset mest populära märken av digitalkameror för dem som bara komma ut i naturen fotografering, och utrustning finns lätt tillgänglig för båda. Även om det finns andra alternativ, skulle man behöva en mycket stark personlig preferens att kringgå det uppenbara kvalitet och bekvämlighet att dessa två märken erbjuder. Du kommer att behöva köpa linser som passar (och förmodligen dela ett varumärke med) din kamera kropp.

Vad som proffsen använder

Som en mycket firade konstform har naturfotografi några tunga hitters. Även om alla kameror som nämns ovan är vanliga val för nybörjare och semi-professionella, professionella fotografer använder avancerade kameror som Nikon D3X SLR-som ståtar med en 24,5-megapixel, Nikons EXPEED bildprocessor, FX-formatets CMOS-sensor och ett pris på $ 7. 900 (sedan 2009) för kroppen ensam.

Andra pro val är Canon EOS 1Ds Mk III ($ 6. 114, kropp bara, som i 2009) och Canon EOS-1D Mark III ($ 3. 699, kropp bara, som i 2009).

Vad är viktigt? Vad är inte?

Trots betydelsen av megapixel när det gäller att marknadsföra digitala SLR-kameror, det finns ingen seriös kamera närvarande tillverkas med en upplösning så låg att du någonsin skulle märka en drop-off i kvalitet.

Vad är viktigt när man försöker hitta den bästa kameran för din naturfotografering är möjligheten av en ISO-läge på 100 eller lägre. Detta kommer definitivt att hjälpa dig ta bilder som har mindre buller.

Oroa dig inte om kvaliteten på den inbyggda blixten, du kommer att vilja köpa din blixt separat ändå.

    
    Copyright © 2011 give2all.org