välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man hittar en konstellation

Postad av : Jan-Olof Stoor

Konstellationer är grupperingar av stjärnor som bildar ett mönster för en observatör på jorden. Det finns 88 stjärnbilder, flesta av dem som nämns i gamla tider av civilisationer som grekerna och romarna. Några konstellationer är bekanta för många människor och lätt att hitta, medan andra är mer dunkla, med deras platser i himlen svåra att lokalisera. Du kan hitta alla konstellation med hjälp av olika metoder, några engagera konstellationer sig själv och andra involvera stjärnkartor och kartor över himlen.

Du behöver:
stjärnkartor
. Ficklampa.


1.
Inköp stjärnkartor av natthimlen och lära sig att använda dem. Den typiska stjärnkartan har en funktion som låter dig ställa in den till datum och tid, vilket i sin tur visar dig vad stjärnor är synliga på himlen från ditt område. Genom att gå ut och försöka matcha det du ser på listorna till vad som är i himlen, kan du urskilja de flesta av de konstellationer. Använd en kompass så att du vet var norr, söder, öst och väst är, vilket är viktigt när man använder en stjärnkarta eftersom du måste anpassa diagrammet för att sammanfalla med dessa riktningar för att det ska vara användbart.
2.
Bekanta dig med formerna på vissa framträdande stjärnbilder. När du kan lätt känna igen dessa konstellationer kan du dem skilja dem på listorna bredvid dem. Till exempel är Cassiopeia i form av ett "W" eller "M" beroende på vilken tid på året, medan Pegasus har ett nästan perfekt fyrkant. Leo Lejonet innehåller ett bakåt frågetecken inom sina gränser, och Bootes herden påminner om en stor drake. Lär dig konstellationer med igenkännbara former och du kan förhandla dig runt himlen lättare.
3.
Identifiera Karlavagnen och använda den som en av andra stjärnor och konstellationer. Inga konstellation är mer användbart att veta när det kommer till skyarna. Titta i norr och du hittar de sju stjärnor som bildar vad som ser ut som en enorm doppa sleven. Genom att följa en övergripande tänkt linje från skaftet nedåt, kommer du till den lysande stjärnan Arcturus i Bootes. Rita en linje genom den "Pointer" stjärnor i slutet av skålen i Karlavagnen tar dig till Polaris, North Star, i slutet av Lilla Karlavagnen. Spåra nedåt genom de två andra stjärnor som bildar skålen guidar dig till den ljusa stjärna Regulus i Lejonet.
4.
Hitta Orion Hunter i sydvästra vinterhimlen och du kommer att kunna lokalisera flera viktiga konstellationer. Orion är en omisskännlig mönster av en stående rektangel med självlysande stjärnor i övre vänstra hörnet och nedre högra hörnet. Tre nära diagonalen stjärnor en "bälte" på Orion, efter en linje genom dem från höger till vänster tar dig till den ljusstarkaste stjärnan i natthimlen, Sirius, i Canis Major. Under Orion är Lepus Hare och Columba Dove, medan hans övre högra är "V-formade OXEN. Studera stjärnkartor och se var andra konstellationer såsom Auriga körsvennen och Tvillingarna Tvillingarna är i förhållande till Orion, och du kommer lätt hitta dem i ren och klar vinter luften.
5.

stirra med någon med erfarenhet och kunskap om himlen och konstellationer. Ställ frågor och låta henne visa dig olika stjärnbilder. Ta anteckningar om tid på kvällen, datum och där mönstret är i himlen. Du kan lära dig var många tuffa att hitta konstellationer på detta sätt och en dag kanske förmedla dina kunskaper.

Tips och varningar


  • Kom ihåg att även om Det finns 88 stjärnbilder, kommer du inte att kunna visa dessa under horisonten. Man kunde se dem om du levde under ekvatorn.
    
    Copyright © 2011 give2all.org