välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad växterna växer i öknen ekosystemet?

Postad av : Camilla Näslund

Du behöver:
handskar och skyddsglasögon
. Bägare.
Värmeplatta.
Natriumbikarbonat (bakpulver).
Ättiksyra (vinäger).
Omrörning bar.

Träd, buskar, blommor och kaktusar är de typer av växter som en amerikansk öken ekosystem klarar av. Dessa växter har gjort vissa anpassningar över tiden ha förmåga att hantera sådana öken väder som värme, kyla, vind och torka. Öknen växter är ett varierat mycket, från delikat vildblommor som behöver utnyttja någon regn som inträffar till kaktusar höga som 50 meter.

Kaktusar

Det finns stor variation i olika typer av kaktusar som växer i den amerikanska öknen. Den Saguaro kaktusen växer ibland så långsamt som bara en tum varje år, men kan vara 50 meter hög och lika gammal som 200 år. Fikonkaktus, som det finns många arter, bara växa till en fot hög. Barrel kaktusar är runda och stout, medan en orgelpipa kaktus är en serie av olika storlek grenarna strålar ut från en central stam. Andra USA öken kaktusar omfatta kaktus kedjan frukt, igelkotten kaktus, den fraktfartygens kaktus, den Cholla kaktus, kaktusar beavertail och öknen julkaktusen.

buskar och träd

Desert buskar och träd har fått göra kanske största ändringarna att överleva i miljön i sydväst. Många har blad som syftar till att minska förlusten av fukt genom transpiration, såsom skala-liknande blad mormon te buske. Några producera miljontals frön att hålla sina arter vid liv, såsom Rio Grande Cottonwood. Andra att växa rötter så bred som bagageutrymmet, såsom olika typer av Mesquite träd. Öknen innehåller sådana buskar och träd som enbär, tumbleweeds, HAGTORN akacia, brännässlor, rök träd, korsfästelsen Thorn, cocklebur, Greasewood, Joshua Tree, elefant träd, fyra-wing saltbush och Ponderosa furu.

blommor

När det var dags att nämna några av de blommor som öknen ekosystemet producerar, inspirerade en enastående drag av anläggningen ofta ett namn. Detta är fallet med sådana blommor som Apache plym, spöke blomma, taggig vallmo, popcorn blomma, öken nåldyna, ullig daisy, brunögd nattljus och öknen fem-plats. Skönheten i vissa öken blommor kan inte kompensera för sina farliga effekter vid förtäring, spikklubba och dogbane är både giftig, med alla delar av spikklubba anläggningen potentiellt dödliga för människor. Några av de andra blommor som växer i öknen landskapet är de blå Phacelia, brittlebrush, öken lupin, öken globemallow, öken marisposa lilja, Mojave aster, magiskt dammtrasa och Devil's Claw.

    Previous:nothing
    Next:fjäril naturvetenskapliga projekt
    
    Copyright © 2011 give2all.org