välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

atomstruktur fyrverkerier

Postad av : Jonathan Nyberg

Fyrverkerier är spännande pyrotekniska uppvisningar av fantastiska färg som spricker över natthimlen. Den atomära struktur av fyrverkerier handlar om "spänning" --- spännande atomer som lurar i den gamla svarta pulvret släckt fyrverkerier Innehållet i Fireworks Svartkrut --- salpeter, träkol och svavel --- är det som ger fyrverkerier deras hiss och uppfanns i Kina mer än 1000 år sedan. "Stars", eller enskilda lerliknande bitar av olika kemikalier, läggs till svartkrut att producera en multihued färgprakt.

oorganiska salter

Stjärnorna inne fyrverkerier består av oorganiska eller metallsalter, inklusive strontiumklorid, barium klorid, koppar, natriumklorid och litiumklorid.

Spännande Elektroner

Den värme som alstras under en explosion av fyrverkerier "hetsar" elektroner i varje moment. Eftersom elektronerna börjar "slappna av" och återvända till sina ursprungliga eller grundtillståndet, släpper de överskjutande energi de har absorberas i form av ljus.

Olika salter ger olika färger

På grund av de olika atomstruktur atomerna i varje element, är olika färger som produceras under explosion, karakteristiska färger på varje element. Till exempel ger glada barium alltid av gröna färger, strontium, röda, natrium, gula, koppar, blues. Och kalium, lila

Skapa Fyrverkeri mönster från "Stars"

För att skapa utarbeta mönster sett under en spektakulära pyroteknik display, fyrverkerier experter strategiskt ordna den kemiska stjärnan klumpar inuti fyrverkeri att producera obegränsat mönster av färger.

    Previous:nothing
    Next:hur räkna ut decimal exponenter
    
    Copyright © 2011 give2all.org