välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

nackdelarna av en torr cell batteri

Postad av : Valon Istrefi

En torr cells batteri har en halvfast klistra inom hölje av batteriet. . Detta elektromagnetiska ämne är den kraftkälla i batteriet. Torrcellsbatterier har många praktiska användningsområden, men det finns också nackdelar och faror som är förknippade med deras användning

Kostnad

torrbatterier kategoriseras i två breda kategorier:. Primära och sekundära. Batterier kan inte laddas. De lämnar sina lagrad energi till utrustning som använder dem (som en ficklampa) på ett oåterkalleligt mönster. Sekundära batterier överföra sin energi i ett mönster som kan vändas, och kan därför laddas. Batterier är billigare än initialt sekundära batterier, utan måste bytas ut, vilket ökar deras bekostnad i det långa loppet. Sekundära batterier kostar mer initialt, och medan de varar längre än primärbatterier, de också så småningom förlora förmågan att laddas och måste bytas.

Explosion och korrosion

torrbatterier är benägna att explosion om den hanteras felaktigt. Kasta aldrig batterier i öppen eld. Att försöka ladda ett disponibla batteri driver även risken för explosion. Vid byte av torrbatterier, byta ut alla batterier på samma gång. Blandning gamla och nya batterier ökar sannolikheten att batterierna börjar läcka. Förvara inte batterier i en pocketbok eller i fickan, eftersom de kan avsäga sig eller ens brott om de blir överhettade.

Miljö-och hälsoproblem

torrbatterier innehåller ett antal giftiga ämnen som kan orsaka hälsoproblem och också närvarande allvarliga miljöproblem. Dessa ämnen inkluderar nickel, kadmium, kvicksilver, zink, bly och litium. Kassera batterier separat från de vanliga soporna om det alls är möjligt. Många kommuner har bestämmelser för batteriåtervinning.

    Previous:nothing
    Next:naturliga livsmiljö diamant duvan
    
    Copyright © 2011 give2all.org