välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vetenskapsmässa projektidéer: Geovetenskap

Postad av : P-O Lennartsson

Geovetenskap avser alla områden av vetenskaplig undersökning och som rör planeten jorden. . Detta omfattar geologi, oceanografi och meteorologi. De flesta geovetenskap projekt för vetenskap mässor syftar till att efterbilda naturliga processer av planeten, och ibland kräver fysisk prover som samlas in från din lokala miljö. Möjliga projekt är att studera inverkan av växtligheten på erosion, vulkaner, hur vatten transporterar sediment och hur vågor påverkar sandavlagringar.

Vegetation och erosion

Fyll två identiska stora, platta krukor med samma mängd-och typ-av marken. Allt-science-fair-projects. com, rekommenderar att du använder 3 till 5 cm av marken i varje. I en planter strö gräsfrö och täcka fröet lätt med jord. Vatten både krukor varje dag (för att eliminera vatten som en variabel). När seedade planter har gräs på ca 5 cm höga, kommer du vara redo att undersöka erosion. Stötta ändarna av odlarna så att de lätt vinklade nedåt, och börja vattna tills jorden börjar lossna och falla. Följa denna erosion, och se vad påverka-om någon-vegetationen hade på marken

Vulkaner

Ett klassiskt vetenskap rättvis projekt studeras vulkaner. . Bygg din vulkan från en slitstark, relativt VATTENBESTÄNDIGHET ämne såsom lera eller gips. Hör en djup hålighet i mitten. Att bryta ut din vulkan, placera några bakpulver i kaviteten, häll i ättika, och sedan stå tillbaka. Du kan variera beloppen för ättika och bakpulver se vilka blandningen ger den stora reaktionen.

Vatten och sediment

Projektet är utformat för att efterlikna hur floder och bäckar insättning sediment. Enligt alla-science-fair-projects. com, måste du fylla en stor burk med vatten, tillsätt i din partiklar, och sedan skaka kraftigt, att se till att du har säkrat locket tätt.

De partiklar du kan använda inkludera sand, smuts, lera och silt. Efter omskakning, observera burken och se hur lång tid det tar för varje partikel att lösa.

Vågor och Sand

För detta projekt kommer du bygga upp ett mini-strand i en stor bricka eller dishpan. Enligt alla-science-fair-projects. com, kan du göra detta genom att stapla en massa sanden i ena änden av din bricka. Lägg sedan till din havet, genom att hälla i vatten tills det täcker ungefär hälften av sanden. Använd en linjal eller andra lång, platt föremål för att skapa vågor, vilket gör att du rörelser är stadiga. Observera vad som händer med stranden, och där sanden deponeras. Prova olika vågor hastigheter för att se vad påverkar detta har.

    Previous:nothing
    Next:beskrivning av metallen natrium
    
    Copyright © 2011 give2all.org