välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad som gör svampar växer i vår trädgård?

Postad av : Stefan Svensson

Svampar är produktiv. Varje bit av jorden med tillgång till fukt är den perfekta svampodling miljö. Dessa opportunistiska svampar hittar ofta varven för att vara helt mottaglig värd

Substrat

Yards-särskilt de skuggiga delar-ger perfekt underlag. . eller odlingssubstrat. Svamp gör ganska bra i ruttnande vegetation, såsom löv, gräs och flis. Ruttnande animaliskt material är också ganska lockande.

Svamp

Den del av växten som vi känner som svampen är verkligen spore fabrik i fabriken. Mushroom växter kan växa från sporer eller från mycel från moderplantan.

Mycel

Den förälder som en del av anläggningen är mycel. Den består av en meshlike gytter av små trådliknande celler som väver sin väg genom substratet i jakt på näringsämnen.

Spore Spridning

Vissa svampar, såsom urtagen svamp, beror på luftströmmar för spridning. Andra, som stinkhorns, avger en lukt som lockar insekter till sina slemmiga sporer så att de kan föras bort. Enkelt uttryckt kan svamp anländer i din trädgård som helst.

introducerade arter

Ibland introducerade svamp mycel, som är osynliga för blotta ögat, förs in din trädgård i flis köpt från ett hem och trädgård centrum. Detta är hur en tropisk art, såsom stinkhorn, kan visa upp mer-tempererade lokaler.

Varning

Svamp som växer i din trädgård kan vara giftiga. Vill inte äta dem om du inte är expert på att identifiera olika arter. Några av de små typerna som växer i gräsmattor kan vara dödliga.

    
    Copyright © 2011 give2all.org