välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

elektrisk ledningsförmåga definition

Postad av : Charlotte Wannberg

Elektriska ledningsförmåga är en komplex, men grundläggande princip i el. Det förekommer osedda på atomär nivå, men det är den drivande kraften bakom vårt moderna industrialiserade samhälle

Definition

Elektrisk ledningsförmåga hänvisar till den nivå lätthet med vilken en elektrisk laddning passerar genom ett visst material. Denna förmåga beror på materialets atomära struktur.

Atomic Basics

Atomer består av protoner, som har en positiv laddning, neutroner, som har en neutral laddning, och elektroner, som har en negativ laddning. Protoner och neutroner i atomens kärna, i centrum. Elektroner kretsar kring kärnan, lockade av den positiva laddningen av protoner.

Elektronflöde

Konduktivitet är relaterad till hur hårt bundna ett material elektroner i sina atomer. Löst bundna elektroner kan röra sig fritt, vilket gör att en elektrisk laddning skulle gå snabbt och lätt över materialets yta.

Ledare

Material med god ledningsförmåga kallas ledare. Vanliga ledare innehålla konkreta, vatten som är smutsig eller har orenheter, och alla metaller.

Isolatorer

Ämnen med låg ledningsförmåga kallas isolatorer. Dessa inkluderar gummi, glas, olja, diamanter och plast, rent, rent vatten, keramik, luft och glasfiber. Vissa isolatorer, såsom glas, blir ledare vid uppvärmning.

    Previous:nothing
    Next:diy förzinkning
    
    Copyright © 2011 give2all.org