välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hemlagad ekosfär

Postad av : Stefan Svensson

En hemmagjord ekosfär, även känd som en biosfär, är en sluten miljö som simulerar jordens ekosystem. Vissa tills glaset ser rent simulera tropiska miljöer, medan andra kan bli vattenlevande, eller under vatten. En hemmagjord ekosfär är roligt att observera och är lärorikt för både barn och vuxna. Det är ett bra sätt att observera samspelet mellan växter och djur och andra element i en sluten ekosfär

Balanserad Atmosfär

En ekosfär verkar genom att balansera cykeln mellan syre och koldioxid. Eftersom en ekosfär är stängd, måste cykeln kunna fortsätta utan att lägga något annat än solljus och värme. Växter och djur skapa ett balanserat kretslopp tillsammans eftersom växterna förbrukar koldioxid och producerar syre, medan djur förbrukar syre och producerar koldioxid. En annan cykel viktig för ekosfär är livsmedelskedjan. Små djur äter alger och växter, så de måste ingå för mat. Bakterier måste också ingå.

Ekosfär nödvändigheter

Fyra typer av organismer är nödvändiga för en lyckad ekosfär. Utan minst en av varje, är en cykel bruten och ekosfären kommer att dö. Först är växter, som använder fotosyntes att producera socker och syre från koldioxid, vatten och solljus. Andra är djur som vattenloppor eller mindre kräftdjur att förbruka syre och producerar koldioxid. Tredje är en förnybar föda för djur. Alger är en idealisk näringskälla. Fjärde är bakterier, som bryts ner dött material och animaliskt avfall.

Ekosfär Extras

Använd en genomskinlig flaska eller behållare som tätar helt. Kontrollera ekosfär behållare är rena. Skölj alla tvål från insidan.

Använd damm vatten för en vattenlevande ekosfär. Det kommer redan bakterier, alger och några små djur.

Placera ekosfär flaskan i partiell solljus inomhus. Direkt solljus kommer att orsaka alltför stora fluktuationer i temperatur.

Undvik fisk i en sluten ekosfär. De är mer sannolikt att dö.

Registrera förändringar i ekosfär gång i veckan. Dessa register kan vara användbart för framtida ekosfär försök.

vara positiv. Om en ekosfär inte, var inte avskräckt, men använda det som en möjlighet till lärande för framtiden tills glaset ser rent.

Engagera barn. En ekosfär kan vara ett bra experiment för barn och vuxna att lära sig tillsammans.

    Previous:nothing
    Next:Vilka är fördelarna med kiselgur?
    
    Copyright © 2011 give2all.org