välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en robot kan kross

Postad av : Ulf Friberg

Om du sorterar dina aluminiumburkar, bra för dig. Om du krossa dina burkar innan du slänger dem i papperskorgen, ännu bättre, du får in mer i det det sättet.

Men du vet vad du behöver ta dina gröna ansträngningar till nästa nivå? En kan-krossning robot. Eftersom allt är bättre när det är en robot. Med lite vänligt hjälp, en expertkunskap och vissa lätt att få delar kan du också ha en egen robot kan-kross

Du behöver:. .
Manuell kan kross
Klisterskum.
Fotocell.
Strömkälla.
Lödkolv och löd.
Motordrivna kolvar.


1.
Placera fotocellen --- vad som kommer att "öga" av roboten --- direkt ovanför där kan går in i kross, med det självhäftande skum och pekar ner mot det tomma utrymmet. Kontrollera att fotocellen kommer inte störa driften av kross, eller vara i vägen för rörliga delar. Om placera den över den förkrossande området inte är ett alternativ, försök positionering åt sidan eller ens under krossning området. Så länge införandet av en kan utlöser fotocellen, bör det vara bra.
2.
Wire kraftkällan till fotocellen, lämnar tillräckligt länge leder för att nå kolvar på armar av krossen. Du måste löda leder till fotocellen terminaler ordentligt för att undvika en dålig anslutning som kan orsaka skada på roboten.
3.
Fäst kolvar till parter kan kross så att vid aktivering, kommer de stängs långsamt krossning mekanismen, squash din kan platta. Din kolvar kan kräva vissa typer av makt-begränsa kretsen för att undvika en farlig "quick-crush" rörelse som kan orsaka skada.
4.
Testa din konstruktion genom att sätta in en aluminiumburk i krossning robot. Ta del av komponent stabilitet, kolvhastighet och fotocell reaktionstid vid utvärdering av maskinens framgång. Göra nödvändiga justeringar för att din maskin.

Tips och varningar


  • Håll fingrarna ur vägen för krossning mekanismen. Detta kan orsaka allvarliga skador på fingrar, tår. . . i stort sett allt som kommer i vägen.
    Previous:nothing
    Next:hur man mäter densitet
    
    Copyright © 2011 give2all.org