välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en billig teleskop

Postad av : Annika Hultén

Vare sig du letar efter ett roligt hantverk projekt att göra med barnen eller söker efter ett nytt sätt att se världen omkring dig, gör ett billigt teleskop kan vara ett bra sätt att se saker ur ett nytt perspektiv. Med några enkla material och bara ett par minuter av tid, alla kan börja stirra på fjärran objekt med sin alldeles egna teleskop

Du behöver:.
Förstoringsglas (2 av två olika storlekar)
. Styvt papper (02/01 bitar).
Elektrisk eller maskeringstejp.
Tomma pappershandduk rulle.


1.
få två förstoringsglas linser. Se till att minst en lins är konvex form, tjockare på mitten än i kanterna, vilket kommer att tjäna som ändstycke av tillämpningsområdet. Den mindre av de två linser kommer att fungera som okularet.
2.
Rulla upp en bit tjockt papper för att skapa en tub, rullande i en liten vinkel så ena änden är större än den andra. Använd tejp för att säkra formen av röret. Lägg till en andra papper för att stärka axeln av teleskopet om du vill. Tejpa de mindre objektivet till den mindre änden av röret.
3.
Tape den större av de två linser för att en begagnad pappershandduk rulle. Sätt in den mindre, rakt rör i första.
4.
Visa objekt genom teleskopet. Justera fokus genom att manipulera de mindre röret, vilket förlänger det som behövs för att visa vad objekt som du önskar.

Tips och varningar


  • Välj kraftfulla objektiv när det är möjligt att skapa en billiga teleskop med en längre visningsvinkel.
  • inte anstränga ögonen genom att titta genom en out-of-fokus teleskopet. Justera fokus genom att ändra längden på röret.
    Previous:nothing
    Next:Hur tång använder fotosyntes?
    
    Copyright © 2011 give2all.org