välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Definitionen av vinkelväxel

Postad av : Valon Istrefi

Med sin flexibla vinklar för drift och justerbara nivåer kraft, vinkelväxlar är drivkraften för många av våra vanligaste maskiner. Utan vinkeldrev, skulle vi inte kunna köra våra bilar, flyga i helikopter, driva tryckpressar eller göra många andra mekaniska uppgifter vi tar för givet

vinkel Korsning

Koniska kugghjul är monterade på axlar som skär varandra på axlarna, oftast i en 90-graders vinkel.

Tänder

Koniska kugghjul är allmänhet konformade, sina tänder pekar utåt. Vissa har tänderna pekar inåt och kallas inre Koniska kugghjul. Andra har tänder pekar parallellt med sina axel, och dessa kallas Crown Gears.

Rak Vs. Spiral

En vinkelväxel tänder kan vara rak och parallell med sitt ansikte, eller spiralformade och slingrande längs ansiktet. Spiral-tandad vinkelväxlar uppleva ett mer gradvis överföring av kraft och är därmed tystare och mjukare än sina raka tandade motsvarigheter.

Flexibilitet

Till skillnad från vanliga redskap, vinkelväxlar har en justerbar vinkel på drift. Det är lätt att justera sin kraft produktion, liksom, bara genom att ändra antalet tänder.

Praktisk användning

I bilar, vinkelväxlar göra det möjligt för hjul på fordonet för att snurra med olika hastigheter, vilket behövs för vrida hörn. I hand borrar, snurrar en vertikal vinkelväxel i handtaget den horisontella vinkelväxeln bifogas chucken. Andra fasning-baserade mekaniska system finns i tåg, kyltorn och kraftverk.

    Previous:nothing
    Next:typer av augmented reality
    
    Copyright © 2011 give2all.org