välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

optiska polering metoder

Postad av : Jonathan Nyberg

Amatör optiska polering är en nyttig och rolig aktivitet för dem som vill göra sina egna spegel teleskop eller liknande linser-baserade enheter. Det kräver flera verktyg, från flytgödsel och plåt glas till rätt slipmaskiner och varv för att korrekt kant och polera glaset. Den viktigaste faktorn är dock den skicklighet polermaskin, så utbildning eller någon typ av praktik tillrådligt

Hushållens Polering för objektiv och. Speglar

Du behöver slipning och polering verktyg för amatör optiska polering, tillsammans med flytgödsel. Målningsbeläggning är en typ av tjock lack som används för att slipa eller polera glas, aluminium, speglar och liknande material. Flytgödsel kan köpas från ett antal olika tillverkare och finns i olika kvaliteter. Du bör köpa en tyngre slam för slipning processer där en stor mängd glas behöver tas bort, medan ljusare eller mikro-grus slam ska användas för lättare polering arbete. Många amatör polerare lägga lite tvål på gödselvatten att mjuka upp sin verkan om de vill ha en ännu lättare polish. Av rent polering ändamål använda en polering pitch med en metalloxid som belagts på linserna innan läppning.

Slipmaskiner och varsam hand polering är båda alternativen, men du bör använda en kvarn för att vidvinkelsspeglar eller linser korrekt, och långsammare rörelser att polera och lätt justera vinklar. För slipning, beror förfarandet mest på vilken typ av slipskiva. Den mest kraftfulla är diamant eller hårdmetall baserade versioner-dessa är dyra, och du bör endast använda dem för detaljerade arbete eller glas som frakturer lätt. Du bör också notera att gödselvatten användas i slipning rostar många slipskivor (eller andra maskiner du kan använda), så se till att använda rostfritt delar eller liknande material som står emot korrosion. Följ W regel för hand eller verktyg baserade polering-arbete i en polering rörelse som rör sig både upp och ner samtidigt som det går från vänster till höger

Kameraobjektiv

glasögon och kamera är de vanligaste typerna. av optisk glas som andra villaägare kommer att polera. De faror här är faktiskt liknar de problem som i professionella polering-målet är att rengöra och polera linsen utan att skada eller repor. Med känslig kameralinser detta kan vara svårt.

Se till att alla stora dammpartiklar som kan skada ytan är borta, oavsett om du använder en burk luft eller bara din andedräkt. Använd sedan en mikrofiberduk klump-en av de bästa verktygen du kan använda. Dessa dukar är gjorda av mycket små vävda fibrer som excellerar i att fånga minut bitar av damm utan att skada linsen. Ibland med en liten mängd vatten kan göra dessa microfiber dukar effektivare, men var försiktig, för om det är för mycket damm i närheten, kommer vattnet endast öka nötning.

    Previous:nothing
    Next:vad är Uranus största delen av?
    
    Copyright © 2011 give2all.org