välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

ringorm livscykel

Postad av : Ulf Friberg

Många människor inser inte att ringorm, eller dermatofytos, faktiskt är en svampinfektion som finns överallt på kroppen av djur och människor. Enligt Mayo Clinic, är ringorm en av många orsaker till håravfall på hårbotten av människor

Life Cycle

En infekterad djur skjul ringorm sporer. Dessa sporer kan finnas i miljön, t. ex. i lera, sängkläder och mat, för mer än 18 månader. Ringorm symptom uppstår inom 10 till 20 dagar efter första kontakt med svampsporer.

Symtom

svampinfektion kan utvecklas på kroppen, men speciellt under naglarna och på fötter. Ringorm hudförändringar börjar normalt sett, rödaktiga runda områden av håravfall, som kan leda till rodnad, förtjockning och förlust av pigmentering till andra hudområden. Centers for Disease Control and Prevention konstaterar att utslag kan vara torr och fjällig eller våt och knaprig.

Behandling

infekterade områden måste hållas rena. Behandla med en over-the-counter svamp produkt, såsom Lamasil. Receptbelagda produkter som är aktuella eller piller kan användas för att behandla ringorm i allvarliga fall.

Förebyggande

Det bästa förebyggande åtgärden är att undvika att djur som har eller får behandling för svampinfektion. Håll också hud och fötter rena och torra, schampo regelbundet, bära sandaler eller skor på gym, skåp och pooler, och delar inte kläder, handdukar och personlig vård objekt med andra människor.

Hälsoriskerna

ringworms kan överföras till människor från djur, från en person till en annan genom direkt kontakt eller genom kontaminerade kammar, otvättade kläder och dusch eller bassäng ytor.

    
    Copyright © 2011 give2all.org