välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Wire Gauge definition

Postad av : Jonathan Nyberg

Det finns många olika typer av kablar. För att organisera och identifiera dem, de är klassificerade efter storlek. Denna standardiserade mått kallas

Du behöver "Wire Gauge. ":
Handduk eller gummimatta
. Diskmedel.
Tandborste.
Destillerat vatten.

Definition

Wire Gauge är ett standardiserat mått på tråddiameter. Varje mätare har ett nummer som representerar en specifik bredd av tråd

Typer

Det finns två typer av tråd mätare. American Wire Gauge (AWG), som sträcker sig från 000. 000 (6 nollor) till en bredd av 56, och Imperial Standard Wire Gauge (SWG), brittisk standard, som har mätningar från 0. 000. 000 (7 nollor) till en bredd av 50.

Missuppfattningar

Även spårvidden nummer för AWG och SWG sammanfaller mellan (000000 och 50), detta inte betyder kablarna med samma spårvidd kommer att ha samma diameter.

Mätapparat

Wire Gauge mäts av en enhet som också är känd som en "mätare". Denna mätare är oftast en rund cirkel med siffror och hål i vilka trådar är monterade för att fastställa deras storlek.

Använda Gauge

För att mäta en tråd med hjälp av en mätare, skjut in den i hålet som ligger närmast i storlek till tråd. Den mest passande hål identifierar spårvidden av kabeln.

    
    Copyright © 2011 give2all.org