välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man hittar ägaren till en brevduva

Postad av : Stefan Svensson

Ibland blir brevduvor förlorade. Ofta är dessa fåglar inte är vana att hitta mat och vatten på egen hand, vilket gör dem illa rustade för att överleva i det vilda. Om du har hittat en bandad duva, erbjuder det vatten och utsäde och en säker box eller bur på sig att vila. Efter 24 timmar kan du släppa fågeln, och han borde hitta vägen hem. Om fågeln inte kan flyga iväg, måste du kontakta ägaren

Du behöver:.
Internet


1
Läs och spela in. . bandet ID på fågelns ben. Band nummer består av en serie bokstäver och siffror.
2.
Notera de första bokstäverna. Dessa visar den nationella organisationen som registrerats fågeln. I Nordamerika kommer bandet läsa AU (American Racing Pigeon unionen), IF (International Federation of American brevduva Fanciers), CU (Canadian brevduva unionen), NPA (National Pigeon Association), ADA (American Association Dove,) NBRC (Nationella Birmingham Roller Club) eller IPB (Independent Pigeon Breeders).
3.
Notera de två första siffrorna, som är det år då fågeln kläcks, banded och registreras.
4.
Notera bokstäver efter. Dessa brev utgör duvan klubb som har registrerat fågeln.
5.
Notera sista siffrorna på bandet. Detta nummer är unikt för varje duva i sin klubb.
6.
På webbplatsen för organisationen som fågeln är registrerad. Många har en databas där du kan hitta duva ägare. Andra organisationer har en kontaktperson inom organisationen som kommer att spåra ägaren för din räkning.

Tips och varningar


  • Ibland ägarna helt enkelt band fågeln med ägarens namn , telefon och adress. I det här fallet, att hitta duva ägare är lätt.
  • Om fågeln bär ett band med bokstäver än de som anges ovan, kan det vara privat bandad genom foder butiker eller andra försäljningsställen. Om så är fallet, kontrollera lokala foder butiker eller se om det lokala Humane Society kan hjälpa dig.
    Previous:nothing
    Next:Coyote’s kost
    
    Copyright © 2011 give2all.org