välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

ekologiska betydelsen av korallrev

Postad av : Jan-Olof Stoor

Som korallrev växer, ger de en livsmiljö för tusentals varelser, inklusive växt-och djurliv. Enligt National Oceanic and Atmospheric Administration, korallrev börjar bildas när frisimmande korall larver fäster sig undervattensstenar längs kanterna på öar eller kontinenter. Vanligtvis korallrev utvecklas till en av tre strukturer: plym barriär eller atoll. Korallrev ger många olika funktioner och är viktiga för många olika anledningar

typer av rev

Det finns tre grundläggande typer av korallrev. Rev är direkt knutna till stranden av en landmassa. Rev är den vanligaste typen av revet hittats, eftersom de anses relativt unga. Barriärrev skiljs från land via en djup lagun, och växer parallellt med strandlinjen. Atoll rev bildas kring en ö som är helt nedsänkt under havsnivån. Atoll korallrev fortsätter att växa uppåt från den översvämmade ön. Enligt NOAA, kan beroende på deras storlek, rev hinder och atoller ta från 100. 000 till 30 miljoner år för att till fullo form.

Shoreline och erosion

Vågor från havet krasch på stranden och över tiden urholkar strandlinjen. Korallrev som gränslandet fungerar som en buffert för de hårda vågorna. Reven orsakar vågorna att bromsa eller stoppa dem helt. Detta förhindrar erosion av strandlinjen och den potentiella skada på egendom. Rev inte bara skyddar kusten men även hamnar och hamnar. NOAA uppskattar att en halv miljard människor beräknas leva i 100 kilometer i ett korallrev och dra nytta av dess produktion och skydd.

Biologisk mångfald

Korallrev är några av de äldsta ekosystem på jorden. Rev är hem för miljontals arter, däribland många som ännu inte upptäckt. Enligt NOAA korallrev stödja fler arter per ytenhet än någon annan marin miljö, inklusive omkring 4. 000 arter av fiskar, 800 arter av hårda koraller och hundratals andra arter. Från växter till fiskar och mikroorganismer, korallrev hamn varelser från alla vaknar av livet.

Häckningsplatser och inkapsling

På grund av den stora biologiska mångfalden, är det ingen överraskning att reven är en populär plats för avel. Vissa arter som inte ens bor i revet kan förflytta sig till den rev bara för att leka. Inte bara korallrev tillgodose behovet av växter och djur reproduktion, de är också många organismer med mat och husrum. Reproduktion, mat och husrum är de grundläggande behoven hos de flesta organismer och korallrev fylla detta behov och lite till.

ekologiska integritet

enligt guiden att skydda korallrev, medan korallrev är känsliga för miljöförändringar, verkar de kunna återhämta sig effektivt från fysisk störning eller tillfälliga evenemang förorening under förutsättning att vattenkvaliteten är generellt hög. Detta innebär att även när de ställs inför en förändring i miljön, korallrev är generellt motståndskraftiga och har en hög sannolikhet för att återhämta sig. Det stora antalet livsformer som lever i korallreven erbjuda hjälp att hålla många oönskade miljöförändringar från att hända. Ett enkelt exempel är tillväxten av alger. Medan vissa alger är viktigt, kan för mycket av det vara ett problem. Men det finns många fiskar och ryggradslösa djur som lever i korallreven som äter alger, därför att upprätthålla balansen i ekosystemet.

    Previous:nothing
    Next:fingeravtryck analys
    
    Copyright © 2011 give2all.org