välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur lungorna fungerar

Postad av : Jeanette Morales

Hur membran Kontroller Breathing

Ett stort ark muskel, den så kallade diafragman, ligger under lungorna vid foten av bröstkorgen. Lungorna är inte muskler, och av dem själva, är oförmögna att dra in luft i dem. Med hjälp av mellangärdet, kan lungorna expandera och krympa under inandning och utandning. När normalt böjda membran flackar, ökar storleken på brösthålan. Som svar, i lungorna expandera genom att dra in luft i dem. Många hänvisar till detta som inandning eller inspiration. När membranet slappnar av luften i lungorna ut ur kroppen genom utandningen, som också är känd som löper ut.

Anatomy i lungorna

Syftet med lungorna och andningen är att föra syre i kroppen för att skicka att blodet och avlägsna koldioxid i blodet. Två loberna vid basen i luftrören form lungorna. Skyddas av bröstkorgen, inhalerade dessa lober av mjuk vävnad filter koldioxid från luften och blodet, överföra syre till blodet. En väv av små blodkärl, så kallade kapillärer, omger noder i botten av lungorna, som är alveolerna. Över 300 miljoner av dessa små alveolerna vila i lungorna. Inuti dessa alveoler sker utbytet av syre och koldioxid.

Luft kommer in i lungorna

syre, koldioxid och andra gaser gör upp luften andades in i lungorna. Den mänskliga kroppen behöver bara syre, och lungorna agera för att filtrera den från inspirated luft och leverera den till blodet. Koldioxid från blodet också filtreras ur luften och blod och utandningsluft. Väl inne i lungorna, går luften genom stora luftrören som filial ut i mindre bronkioler. Dessa mindre noder i ändarna är kända alveoili.

Så liten och tunn, syre och kol molekyler koldioxid passera mellan väggarna i kapillärerna i alveolerna i lungorna. Blodkärlen avhopp koldioxid från blodet till alveolerna och plocka upp syre molekyler. Det nyligen syresatt blod flyttar in i hjärtat där det pumpas i hela kroppen. Koldioxid avlägsnas från blodet reser tillbaka upp bronchioles genom luftrören, upp i luftstrupen och ut ur kroppen när membranet slappnar av och andas ut den personen. Hela andas processen sker i normala vuxna 15 gånger varje minut och oftare när kroppen behöver mer syre, till exempel med stress och fysisk aktivitet. Lungorna fortsätter att filtrera luften och blodet från födseln till döden i sin outtröttliga insatser för att hålla kroppen fungera på sin prime.

    Previous:nothing
    Next:Vikten av väte
    
    Copyright © 2011 give2all.org