välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur kol dating fungerar

Postad av : Annika Hultén

英文博客的留言增加外链 链接的有效力 一些可以发锚文本签名的 做链接的重要规则 英文网站优化工具大全

Kol 14: s roll i Dating

Allt levande har kol i sin molekylstruktur. Kol 14 resultat från kosmiska strålar skicka termiska neutroner mot jorden. Dessa interagerar med kväve i atmosfären för att producera ett radioaktivt ämne: kol 14 (C14). Väderförhållanden ta kol 14 av atmosfären och ner till jorden. I kombination med syre för att skapa koldioxid. Växter och sedan ta kol 14 koldioxid i fotosyntesen. Konsumenterna äter dessa växter sedan ta kol 14 i sina egna kroppar, där det förblir tillföras djuret äter mer kol 14 som innehåller växter. Efter döden, att den mängd koldioxid som 14 börjar minska långsamt.

Prov som tas och C14 Mätt

Forskare använder spektrometrar gaspedalen massa för att mäta mängden kol-14 i ett objekt. Till skillnad från äldre metoder, ger en milligram-provstorlek tillräckligt med material för en korrekt mätning av kol-14. Alla organiska material (innehåller kol) kan dateras med kol 14, inklusive trä, papper, pollen, hår, snäckor, korall, tyger och läder.

Uppskatta Ålder

Kol 14 minskar med hälften på 5. 730 år. Skillnaden mellan den uppmätta mängden kol 14 kvar i provet och det belopp som i en levande objekt visar graden av förfall. Denna nivå hjälper sedan forskare uppskatta åldern av de studerade objektet. Ett prov visar endast hälften av den kol-14 i det som en liknande levande objekt skulle ha gått igenom en hel halveringstid, vilket gör provet studerade 5. 730 år gammal. Decay över tid gör att mängden kol 14 i prover äldre än 50. 000 svårt att avgöra, och andra dateringsmetoder för dessa prover skall användas.

    Previous:nothing
    Next:ljudkällor energi
    
    Copyright © 2011 give2all.org