välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man skriver skelett ekvationer

Postad av : Jonathan Nyberg

英文博客的留言增加外链 链接的有效力 一些可以发锚文本签名的 做链接的重要规则 英文网站优化工具大全

Kemi studenter använder rutinmässigt skelett ekvationer för att balansera ekvationerna för kemiska reaktioner. Den reaktanter av ekvationen är vanligtvis på vänster sida av ekvationen och produkter finns på höger sida, vilket ger ekvationen sin grundstruktur. Det är därför det kallas en "skelett" ekvation. För att göra ekvationen komplett, måste du lösa för rätt koefficienterna för var och en av de kemikalier, som visar de relativa mängderna av varje
1.
Bestäm reaktanterna för ekvationen och skriva dem på vänster sida, åtskilda av ett plustecken. Lägg till en pil efter reaktanterna. Till exempel om reaktanterna var kalciumklorid och natriumsulfat, skulle du skriva:

CaCl (2) + Na (2) SO (4) --->

2 .
Skriv lämpliga produkter på den högra sidan av pilen, separerade med ett plustecken. I det här exemplet produkterna kalciumsulfat och natriumklorid.

CaCl (2) + Na (2) SO (4) ---> CaSO (4) + NaCl

Du kan berätta det här är ett skelett ekvation eftersom antalet atomer av natrium och klor är inte lika på båda sidor.
3.
Lägg till anmärkning om att tillståndet för kemikalier. De kommer vanligtvis vara fast (s), flytande (l), gas (g) eller vattenlösning (aq). I detta exempel två vattenlösningar på vänster bildar en vattenlösning och en solid fällningen på höger.

CaCl (2) (aq) + Na (2) SO (4) (aq) ---> CaSO (4) (s) + NaCl (aq)

    Previous:nothing
    Next:hur kol dating fungerar
    
    Copyright © 2011 give2all.org