välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

arter i ekosystemet

Postad av : Jeanette Morales

olika klimat värd en mängd olika organismer, som alla är speciellt anpassade på olika sätt att leva i just ekologisk nisch. . Från den kallaste att hetaste regioner på jorden, många arter trivs, som visar mångsidigheten i det naturliga urvalet i ekosystem.

Arter i kalla områden

tuffa klimat dominerar vissa regioner av jorden, till exempel Arktis. Trots de faror, några geniala arter trivs i dessa områden. Stora djur, till exempel fjällräv och hermelin, utnyttja tjocka skikt för att bevara värme. Skunkar, björnar och ekorrar kan överleva i dessa kalla områden ide djupt i gropar och hålor under de kallaste månaderna på året. Vargar är också utmärkta överlevande i kylan, delvis på grund av att utmärkta jägare i en miljö som har en mycket kort utbud av mat. Inom arktiska regionerna i hav, valar, hajar och sälar trivs på växters liv och på mindre fiskar.

Arter i ökenområden

Även synes motsatsen till Arktis, ökenregionerna är lika fientlig, med extremt höga temperaturer och relativt lite mat och vatten. Vissa arter, dock har anpassat sig till öknen också, bland annat fåglar, däggdjur, reptiler och leddjur. En av nycklarna till nästan alla arter i öknen är dess förmåga att gå för långa perioder utan vatten, vilket kan vara mycket ovanliga. Några små däggdjur och reptiler gräva efter vatten i marken eller kan extrahera fukt från kaktusar i närheten. Liksom de arktiska regionerna, många djur använder taktiken att inträngning, inklusive mullvadar, möss och ormar. I öknar, kommer vissa djur gräver under dagen, bara för att ytan på natten när temperaturen är mycket svalare.

Arter i tropiska områden

På grund av temperaturer i tropikerna är mer acceptabel, liksom jämn tillgång till vatten och mat, tropikerna är en av de mest miljöer som främjar djur. Amazonas regnskog ensam är hem för mer än 40. 000 växtarter, 3. 000 fiskarter, 1. 294 fågelarter, 427 däggdjur, 428 amfibier och reptiler 378, vilket gör Amazonas den största regnskogen i världen. Tropikerna kan vara värd mycket stora arter av djur, såsom tigrar, gorillor, och pytonormar, samt extremt små och sällsynta arter, såsom giftiga grodor och mycket stora arter av skorpioner.

    
    Copyright ©2011