välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man hittar energi från förbränning väte

Postad av : Jeanette Morales

Alla kemiska reaktioner innebär en vinst eller förlust av energi som molekylerna konfigurera själva. Vissa kemiska bindningar är mer stabila än andra och kräver mindre energi att existera. En av de mest stabila kemiska formler är vatten. Vätgas i kombination med syre och värme, frigör stora mängder energi, då den omvandlas till vatten. Denna frigjorda energin kallas entalpin för den reaktionen. Veta entalpi av väte är förbränning och den mängd gas du har, är det lätt att räkna ut hur mycket energi du släpper.
1.
Konvertera dina mätning av mängden väte från gram till mol vid behov. En mol är en måttenhet som motsvarar ett visst antal molekyler eller partiklar. För att göra detta, multiplicera det med 0,496, antalet mol i ett gram.
2.
Konvertera dina mätning av mängden väte från liter till mol, om det är så det är mätas. För att göra detta, multiplicera med 0,042, antalet mol i en liter vid rumstemperatur och tryck.
3.
Hitta den energi som frigörs vid förbränning av den mängd väte du har genom att multiplicera mol av entalpin för reaktionen. Entalpin för konvertering vätgas och syrgas till vatten (förbränning, eller förbränning av väte)-286 kilojoule /mol. De negativa anger endast att energi frigörs, inte tas i, av reaktanterna. Så, multiplicera antalet mol av-286. Detta är den mängd energi som frigörs i kilojoule (kJ). (Multiplicera med 1. 000 för att få joule. )

Tips och varningar


  • Om du konverterar en volym mätning av vätgas (liter) till mol, vara medveten om att den omräkningsfaktor ändras drastiskt vid olika temperaturer och höjd, som varierar trycket. Siffran som anges är för atmosfäriskt tryck vid 15 grader Celsius (59 grader Fahrenheit). För att hitta värdet för andra temperaturer och tryck, använd gaslagen.
  • Var ytterst försiktig om du planerar att faktiskt bränna en mängd vätgas. Det är explosionsartat brandfarlig och kan orsaka brand, brännskador eller andra skador lätt. En standard part ballong fylld med vätgas är det största belopp någon borde överväga tända hemma och som bara bör göras utomhus med brandsläckare till hands.
    Previous:nothing
    Next:om rörelse spel kameror
    
    Copyright © 2011 give2all.org