välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

stor maskin vibrationer eliminering tekniker

Postad av : Charlotte Wannberg

Tekniker för att minska farliga eller skadliga vibrationer från stora maskiner är gemensamma för nästan alla branscher, du kan hitta dem i ånga eller gasturbiner i fartyg och kraftverk. , tillverkning outfits och transport. Vibrationer kan bära ner snabbare minska noggrannheten för och skada ytan på maskinen sitter på. Ingenjörer har hittat sätt att förebygga eller minska effekterna av vibrationer.

Springs

Springs är bäst används för att isolera maskiner från lågfrekventa vibrationer, och har många fördelar jämfört med andra isolering tekniker. Du kan använda fjädrar på en rad olika maskiner storlekar, från små enheter till stora delar av industriell utrustning. De kan stå emot extrema temperaturer, temperaturväxlingar, lösningsmedel eller korrosion. Fjädrar hålla bit av maskiner från "smygande" eller flytta sin position långsamt över tiden, eftersom de är anslutna till både maskinen och monteringsytan.



En av deras främsta nackdelar är att de har svårt att isolera maskiner från högfrekventa vibrationer, som ibland kan överföras nästan utan förändring genom fjädrarna i ytan på maskinen är monterad. Du måste också förhindra bit av maskiner från gunga fram och tillbaka på fjädrar.

Elastomerisk Mounts

Elastomerisk monteringar använda en vibrationsdämpande material mellan vibrationskälla och monteringsytan att uppnå isolering. Vanliga alternativ inkluderar naturgummi, syntetiskt gummi och neopren. Naturgummi kan anses vara det bästa valet om isolering är det enda problem, men kan brytas ned genom hårda miljöförhållanden. Syntetiskt gummi eller andra material kan användas i mer extrema miljöer, men inte alltid är så bra på att isolera källan. Typiskt gummi används på tryck eller skjuvning (under vibration källa), men kan också användas i spänning (hängande källan från isolera medium). Detta minska dess livslängd, dock.

Halvhårda Isolering Pads

Cork, glasfiber eller filt-liknande material i ark eller kuddar mellan vibration källan och dess miljö kan minska vibrationerna. Sådant material är ofta billiga, lätta att arbeta med och, i fallet med kork och glasfiber, relativt resistent mot lösningsmedel och andra miljöförhållanden. Det stora problemet med isolering kuddar är deras inneboende lägre effektivitet i isolera källan från omgivningen.

Intertial Isolation

När det gäller stora bitar av maskiner som genererar relativt lågfrekventa vibrationer, en av de mest populära vibrations- begränsande teknik är tröga isolering. Inertial isoleringen förhindrar överföringen av vibrationer genom att källan monterad på en tung betong eller stål. Denna bas dämpar rörelse källan och är separerad från miljön med fjädrar eller ett lager av vätska.

    
    Copyright © 2011 give2all.org