välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

luftfart navigeringsverktyg

Postad av : Jeanette Morales

En mängd olika faktorer gå in för att effektivt navigera ett flygplan. . Piloter har många verktyg för att hjälpa till med planering och navigerar längs en rutt under flygning. Dessa verktyg, som sträcker sig från flygplan instrument markbaserade resurser är väsentliga för piloter på alla nivåer.

Diagram och kartor

flygkartor markera viktiga luftfarten landmärken som luftrum gränser och flygplatser, förutom visning föremål på marken som piloter kan använda som riktlinjer för navigering. Diagrammen variera i omfattning och detaljrikedom, såsom kartor för långväga navigering eller för tillvägagångssätt i flygplatser. Många av dessa kartor, till exempel delsträckan diagram, innehålla viktig information såsom frekvenser flygplats torn och frekvenser för navigeringshjälpmedel kallas Vors.

Väderleksrapporter

En ofta förbisedd del av luftfart, väderleksrapporter spela en viktig roll i planeringen av en rutt. Ett pilotprojekt använder väderprognoser för att förutse villkoren längs sin planerade rutt, från molntäcke till vindar både på marken och i luften. Med hjälp av dessa rapporter kan en pilot planera sin rutt runt dåligt väder förutom att beräkna vindens riktning på olika höjder och hur det kommer att påverka hennes övergripande flygbana.

E6B Flight Computer

Pilots använda E6B flygning datorn, i dagligt tal kallas "vina hjul," för att utföra många beräkningar på marken och i luften. Denna handbok räknestickan-typ räknaren använder en vridbar hjul och en glidande mekanismen. Den tillåter en pilot för att utföra en mängd olika beräkningar, inklusive faktiska hastigheten längs en rutt, hur mycket bränsle förbränns och rubriken han behöver för att flyga för att korrigera för vinden som skjuter honom ur kurs. Pilotmatning butiker säljer även elektroniska versioner av E6B.

Instrument på flygplanet

I flygplanet, har ett pilotprojekt flera instrument för att hjälpa honom hålla kursen. Dessa inkluderar en magnetisk kompass och en rubrik indikator. Ett annat instrument är en VOR indikatorn, som är inställd på en markbaserad radionavigering station. VOR Indikatorn tar emot signalen och tolkar den för att hjälpa föraren bestämma var han med hänvisning till denna punkt.

Global Positioning System

Med den ökade användningen av satellitnavigering via Global Positioning System, GPS-mottagare gör flygplan navigeringen enklare än någonsin. En pilot kan använda en GPS-enhet för att rita en direkt väg från en punkt till en annan, istället för att följa markbaserade navigationshjälpmedel. En GPS-enheten kan visa om en pilot är ur kurs eller färdas i fel riktning och ge honom gott om tid att korrigera utan att använda beräkningar eller en profilritning diagram. Många GPS-enheter också automatiskt beräkna ett flygplan är på väg och hastigheten på marken.

Visuella referenser

Även om det finns en mängd olika tekniska verktyg för att hjälpa en pilot med navigering, hans ögon är fortfarande den viktigaste hjälpmedel. När du flyger i bra väder, under visuellflygbestämmelserna bör en piloter titt utanför så mycket som möjligt att kontrollera hennes plats, med landmärken på marken såsom vägar, sjöar, städer och torn.

    Previous:nothing
    Next:Vad är honeycombs gjorda av?
    
    Copyright © 2011 give2all.org