välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

sorter av tång

Postad av : P-O Lennartsson

Seaweed tenderar att dominera tidvattenzonen havsområden som är steniga. I synnerhet alger växer i polära och tempererade områden. Normalt tång växer i från 26 till 132 centimeter vatten, även i varmare klimat med mycket klart vatten kan man hitta den så djupt som 800 meter ner. Tång har många användningsområden. Livsmedel, produktion av biobränsle, kosmetiska tillämpningar, organiska gödningsmedel, samlare energi och mer

Red Seaweed

Denna grupp röda utseende beror på två pigment, phycocyanin och fykoerytrin att maskera den gröna och brun pigment. Mer än 6. 000 röd tång arter har identifierats runt om i världen, men de vanligaste är familjerna Gigartinaceae och Corallinaceae. En typ av röda alger, Corallinaceae, används i ben substitutionsbehandlingar. Corallina utsöndrar benet karbonatmaterialet kalcium över ytan i sina celler. Carrageen mossa och Dulse används i matlagning. Betaphycus och Kappaphycus röd tång är den viktigaste källan av livsmedelstillsatsen karragenan, som är en ingrediens i många livsmedel. Agar, som används för vetenskapliga program, utvinns ur Pterocladia, Gelidium och Gracilaria.

brunalger

brunalger har inte encelliga arter. Den mest grundläggande typen av brunalger är stor-grenade kelps. Vissa kelps kan vara så stor som 70 meter, eller nästan 230 meter. Denna typ av alger är den enda som har interna vävnad differentiering, som växt xylem. Den xylem i anläggningen är en vaskulär system som transporterar vatten genom hela anläggningen. Som med röd tång, är färgen av bruna alger på grund av pigment fucoxanthin. Detta pigment döljer alla andra pigment i tång. Den största av de cirka 1. 800 brunalger arter finns i mycket kallt vatten. Laminaria hyperborea används för att göra höggradig alginater. Ascophyllum nodosum bearbetas för att producera alginsyra. Alginat och alginsyra är emulgeringsmedel används i tuggummi, färgämnen och livsmedel. Andra arter av brunalger används som flytande tång extrakt för jordbruksprodukter sprayer.

Green Alger

Färgen på gröna alger på grund av höga halter av klorofyll a och b. Dessa alger kan flercelliga, encelliga som lever i kolonier eller gjorda av en cell som har många kors väggar med flera kärnor. Gröna alger i vattnet men kan också växa på träd och mark. Några arter lever även på djur i ett symbiotiskt förhållande. Dunaliella salina odlas kommersiellt i Australien för betakaroten. Chlorella används som komplement tång och livsmedelstillsatser.

    Previous:nothing
    Next:växthusgaser källor
    
    Copyright © 2011 give2all.org