välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Introduktion till mikrofabrikationslaboratorier

Postad av : Annika Hultén

Termen "mikrofabrikation" används för att beskriva processen för att skapa mikroskopiska strukturer-vissa som kan vara så liten som en mänsklig cell. Vetenskap och teknik industrier använder mikrofabrikation att skapa mindre och mer avancerad teknik än vad som är möjligt med traditionell tillverkningsteknik

Tekniker för mikrofabrikationslaboratorier

Tekniker för mikrofabrikationslaboratorier delas in i två kategorier:. Bottom-up och top-down. Top-down är den vanligaste och innebär att börja med större material och bryter ner det tills önskad struktur. Bottom-up-tillverkning innebär att man använder mindre komponenter som atomer och byggnadsarbeten.

Hur små är mikrofabricerade Structures

mikrofabricerade strukturer mäts i mikrometer. Mikrometer eller mikron, är en tusendels millimeter och det är inte ovanligt att skapa strukturer som är bara några få mikrometer bred.

Använder för mikrofabrikationslaboratorier

Många moderna apparater utnyttja mikrofabricerade produkter. Mobiltelefoner använda mikro-elektromekaniska system för de flesta av sina interna arbetet, många bilar innehåller MEMS gyron för att bestämma när utlösa stabilitet kontroller och modern spelkonsol styrenheter innehåller mikrofabricerade gyroskop och accelerometrar.

    Previous:nothing
    Next:Vad är spiral skal kallas?
    
    Copyright © 2011 give2all.org