välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

varför styrofoam koppar inte brinner med vatten

Postad av : Valon Istrefi

Det är möjligt att använda en liten låga att koka vatten i en styrofoam kopp utan att bränna eller smälta koppen. Värmen absorberas av vattnet innan Styrofoam blir tillräckligt varmt för att smälta. Om en flamma är för varm kommer dock koppen smälter, detta trick fungerar bättre med ett papper kopp

Specifik Värme

Särskilda värme eller värmekapacitet, beskriver hur mycket energi som måste sättas i ämnet för att öka dess temperatur. Vatten har en relativt hög specifik värme-det tar en kalori, eller 4. 2 joule, för att höja temperaturen på ett gram av vatten genom en grad Celsius. Samma mängd energi skulle värma upp en bit metall mycket snabbare. Eftersom vattnet har en hög specifik värme, är det möjligt att snabbt absorbera värmen av lågan och hålla frigolit sval.

Värmeledningsförmåga

Värmekonduktivitet är ett mått på hur snabbt en överför värme skillnad från ena sidan av ett objekt till den andra. Styrofoam har en mycket låg värmeledningsförmåga, varför den används för att isolera kylare och kaffekoppar. Papper har en högre värmeledningsförmåga, vilket är varför det är ännu lättare att koka vatten i en pappersmugg utan att bränna det.

Kokpunkt

Vatten kokar vid 100 ° C eller 212 ° F vid normalt lufttryck vid havet nivån. Smältpunkten av polystyren varierar beroende på exakt typ, men det är oftast runt 250 ° F eller högre. Så länge lågan är tillräckligt liten att värmen har tid att vara överföring från frigolit i vattnet, vattnet kokar innan koppen smälter.

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar diametern av ett gasrör
    
    Copyright © 2011 give2all.org