välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka är användningsområdena för likström?

Postad av : Ulf Friberg

AC och DC-ström är de två primära metoder för elektrisk överföring. . DC oftast hittar ett hem i batteridrivna föremål samt hemelektronik, medan AC utgör grunden för den mest effektiva långväga energiöverföring. Vitvaror har ofta enheter som kallas växelriktare för att ändra växelström, som endast kan användas av de enklaste av apparater, i DC-ström, som är användbara i elektronik tack vare sin stabilitet flöde. AC-och DC-tekniken var i en punkt konkurrerande teknik. DC-tekniken är den äldre tekniken genom långt och går tillbaka så långt som till Bagdad batteriet finns i Khujut Rabu i 250 BC, men forskare bara kan spekulera om vad det användes till.

Hur AC och DC Differ

Till lekmannen AC /DC kan tyckas ganska lika, eftersom båda är el, men skillnaden är i vågformen för överförd el. DC vågform, när den visas i form av ett diagram, illustreras av en smidig och mindre varierande linje besläktad med ringar på vattnet, återstår nästan helt stabil. AC vågformen växlar mellan perioder av hög och låg spänning, vilket ger det allmänna utseendet av en kvadrat vågform förändras snabbt i rät vinkel på ett sjökort. En annan viktig skillnad är att likström går i endast en riktning, medan växelström rör sig i två. Frekvensen av denna variation är känd som en Hertz cykel. Variationen mellan två spänningsnivåer är att minska kollisioner som orsakar energiförluster under överföringen, vilket gör AC den överlägsna fjärrsamtal format till DC, som lider en hög grad av energiförluster under överföringen.

DC i elektronik

Likström används vid alla enheter som har ett kretskort eftersom markerna inom dessa enheter kräver en stadig, enkelriktade flödet av elektroner för att driva och lagra data. Varje hem-pc har en DC inverter byggts in i systemet, som då ger DC stil ström till andra enheterna i chassit. Bärbara datorer är en annan historia, eftersom de innehåller ett batteri som redan ger kraft i DC-format. Alla som har väckt en bärbar dator på vägen är bekant med skrymmande boxen finns någonstans på sladden, vilket är en DC-konverterare. Likström krävs också för att köra de flesta av elmotorer, dessa motorer köra allt från den optiska disken och spinning av dess hårddisk i en dator, vid förflyttning av en robotarm på en produktionsanläggning

DC. Power Generation

Den mest grundläggande elektriska generatorer skapa sin energi i DC-format, som sedan ändras via transformator till AC format för överföring. Anledningen till detta är likströmsgeneratorer är mycket enklare att konstruera och de gör det bästa av den roterande energi som de sele. En annan anledning att likströmsgeneratorer är mer populär är att AC generatorer kräver omfattande teknik-och fas-synkronisering utrustning som sitter i serie med varandra, medan DC sätt lämpar sig för parallella kretsar.

    Previous:nothing
    Next:inverter projekt
    
    Copyright © 2011 give2all.org