välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur fungerar ett endoskop arbete?

Postad av : P-O Lennartsson

Ett endoskop är ett verktyg som används av läkare för att undersöka insidan av en persons kropp. Det är ett värdefullt verktyg för att diagnostisera sjukdomar. Det finns två huvudtyper av endoskop-läkare guidade och kapsel. Undersökande ingrepp som utförs med ett endoskop är kallas endoskopi

Läkare Guidad Endoskop

Läkaren guidade endoskop är en liten flexibel teleskop, som styrs av en läkare genom en öppning i en persons kropp. Ljuset riktas genom ett rör inne i endoskopet att belysa insidan av patientens kropp. Ljuset dras tillbaka genom ett annat rör i endoskopet, studsade speglar, för att göra det inre av personens kropp visas för läkaren. Beroende på installationen av endoskop, åsikter läkaren patientens kropp genom ett okular bifogas endoskopet eller genom att titta på en videoskärm som är ansluten till endoskop.

Capsule Endoskop

En kapsel endoskopet är storleken av en medicin kapsel och innehåller en liten kamera. Det sväljs av patienten. Eftersom kapseln endoskopet färdas genom patientens matsmältningssystemet, det tar två bilder per sekund. Bilderna överförs från endoskopet trådlöst till en sändare som bärs av patienten. Endoskopet utsöndras med patientens avföring. Efter att kapseln endoskopet utsöndras, ser läkaren hämtar bilder från sändaren och dem på en dator.

    
    Copyright © 2011 give2all.org