välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

bidrottning information

Postad av : P-O Lennartsson

Bina producerar honung, som används över hela världen för livsmedel och hälsobehov. Dessutom, bin hjälpa till att hålla miljön friska genom att pollinera blommorna. Men skulle varken vara möjlig utan att avvecklingen är bidrottning

Du behöver:.
Stor, klar plast skål
. Kartong blad.
Pink hantverk färg.
Medelstora pensel.
Penna.
Sax.
Limpistol.
Limstift.
Brown garn.
Tandad kniv.
Styrofoam boll.
Blue hantverk färg.
Svart hantverk färg.
Plastbehållare.
Blue garn.
Wellpapp.
Små svarta pärlor.
Regelbunden kartong.
Tandpetare.
Makaroner nudlar.
Äggnudlar.
1 medelstor, tydligt gummiboll.
1 liten, klar gummiboll.
Vit mat ombord.
Röd färg.
Liten pensel.
Red M M's.
Blue M M's.
Altoids.

Betydelse

bidrottning i någon bikupa är den enda biet med fullt utvecklad äggstockar och är därmed det enda biet som kan varorna igen bikupa. Utan en drottning skulle biet kolonin dör ut.

Funktion

livet för en ny drottning börjar när en gammal bidrottning har som särskilda vertikala ägg i större än normala celler som kallas drottning koppar. Detta sker när kupan också blir trångt. Några av bina behöver för att bilda en svärm att lämna och starta en ny bikupa. Det kommer att finnas mer än en drottning ägg. När äggen kläcks, är barnet drottningar kampen tills bara en kvar i livet. Detta överlevare fungerar då som drottning i den nya kupan.

Royal Jelly

En annan bin i en bikupa är nurser biet. Detta bee ger en blandning av kemikalier, smält honung och pollen. Hon utsöndrar det från en körtel i huvudet för att mata den unga larver bidrottning. Bidrottninggelé matas till framtida drottningar att göra dem större. Ordinarie bee ynglen inte utfodras bidrottninggelé.

Reproduktion

En bidrottning kommer para sig med ett tiotal drönare bin på en kort tid på en dag. Detta sker genom att flyga till vad som kallas drone församlingen området. När hon har avslutat parning, är spermierna lagras i hennes spematheca, en orgel endast drottningen har. Hon kommer tillbaka till kupan och lägga ca 1. 000 ägg i hennes två till fem år livslängd.

Märkning

Biodlare förvaltade bikupor märka sin bidrottningar en prick av färgade färg på drottningens bröstkorgen. Prickarna kommer att vara av olika färger på olika drottningar beroende på en färgkarta som ger en färg för specifika år.

    
    Copyright © 2011 give2all.org