välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur påverkar temperaturen LCD-skärmar på miniräknare?

Postad av : Jan-Olof Stoor

LCD-bildskärmar används Vätskor

visas i de flesta miniräknare använder passiv LCD, en förkortning för "Liquid Crystal Display. " Dessa skärmar innehåller särskilda LCD vätska i en glasbehållare med reaktiva beläggningar på insidan. När en kretskort som syftar till att driva räknarens display eldar, hetsar den LCD-vätska och gör att det reagera med inuti glasbehållare. Beroende på räknaren, kan detta ske som ändrar displayen, på en förutbestämd periodisk repetitionsfrekvens, eller som är vanligt. I high end-enheter och nyare räknare

höga temperaturer påverkar visningen

Eftersom LCD vätska måste vara lätt upphetsad av den gnista av ett kretskort, det är utformade för att snabbt reagera på höga temperaturer. Precis som den höga temperaturen i kretsen gnista gör att vätskan att expandera och interagera med reaktiva beläggning, hög omgivningstemperatur också vätskan att expandera och reagera. En miniräknare i direkt solljus (där det absorberar ultraviolett strålning) eller i en varm bil (där den intensiva hettan eggar LCD vätska) kommer sannolikt att visa en svart skärm, detta visar är ett resultat av den varma, glada LCD vätska expanderar och samspela med det reaktiva beläggning över hela displayen.

kalla miljöer också påverka Display

när de är varma temperaturer gör att LCD vätskan att expandera och reagera med displayen beläggning, tar motsatt effekt plats efter exponering för mycket låga temperaturer . Kalla temperaturer, som de upplevde när räknaren är kvar i en bil under en kall vinternatt eller misstag förvaras i kylskåp, orsaka att LCD vätska till kontrakt och svara långsammare att värma stimulans. När kalla LCD vätska utsätts för en gnista från kretskortet, kan det ta längre tid att expandera och reagera med displayen beläggning. Efter en stunds användning, men tenderar att vätskan återgå till normal drift eftersom det absorberar användarens kroppsvärme.

    
    Copyright © 2011 give2all.org